Czy można zrobić taki efekt w Swishu? |
Autor |
Wiadomość |
michalson
Początkujący
|
Wysłany: Nie 05 Gru, 2010 11:32 Czy można zrobić taki efekt w Swishu?
|
|
|
Witam.
Bawię się już całe dwa dni w Swishu, ale nurtuje mnie czy można wykonać taki efekt jak w linku poniżej.
http://www.istockphoto.co...-background.php
Nie chodzi mi tutaj o efekt pojawienia się tej choinki a kręcenie wokół własnej osi...Czy należy zrobić model takiej choinki w jakimś programie 3d najpierw? Proszę o odpowiedź i wyrozumiałość. |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Nie 05 Gru, 2010 11:47
|
|
|
To nie flash. To vidło. After Effects, 3ds Max albo inne takie cuś.
W swishu nie da rady (na razie ) |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
michalson
Początkujący
|
Wysłany: Nie 05 Gru, 2010 12:04
|
|
|
shastaan napisał/a: | To nie flash. To vidło. After Effects, 3ds Max albo inne takie cuś.
W swishu nie da rady (na razie ) |
Wiem, że to nie flash:) Zastanawiałem się tylko czy jest jakiś sposób aby wykonać coś takiego jakimś "oszukańczym" trikiem.
Dziękuje bardzo za pomoc. Oszczędziłeś mi sporo czasu:) |
|
|
|
|
^shastaan
|
Wysłany: Nie 05 Gru, 2010 13:54
|
|
|
michalson napisał/a: | Wiem, że to nie flash:) Zastanawiałem się tylko czy jest jakiś sposób aby wykonać coś takiego jakimś "oszukańczym" trikiem. |
Na pewno można ale czy ma to sens? SWiSH nie do tego jest. Są programy do tego lepsze.
Możesz to zrobić w Swishu tak, że będzie wyglądało identycznie. Choćby za pomocą efektu move, place i remove albo animacji poklatkowej. Niemniej wydaje mi się, że szybciej będzie oglądnąć 3 tutoriale i zrobić to w maxie |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
michalson
Początkujący
|
Wysłany: Nie 05 Gru, 2010 14:49
|
|
|
Kłopot jest taki, że Swishmax mam a maxa nie.
Tak też myslałem, że można zrobić to poklatkowo, jednak to chyba droga zbyt długa i trudna... |
|
|
|
|
^shastaan
|
Wysłany: Nie 05 Gru, 2010 17:24
|
|
|
Ściągnij blendera. Zastąpi maxa a jest opensource'owy. Materiałów też sporo. |
|
|
|
|
|
michalson
Początkujący
|
Wysłany: Nie 05 Gru, 2010 18:20
|
|
|
Już to zrobiłem. Na razie próbuje ogarnąć Blender'a. Widze, że możliwości ma sporo.
Dzięki raz jeszcze. |
|
|
|
|
|