|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
newsletter w swf +php |
Autor |
Wiadomość |
czaczawik
Bywalec
|
Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010 14:31 newsletter w swf +php
|
|
|
Bardzo proszę o pomoc w połączeniu dwóch skryptów (swi + php) tak aby tworzyły newsletter.
Pierwszy z nich znalazłem tu na dorum. Jest to swf wysylający do php informacje a dokładnie adres email. KLIK
Drugi to właściwy skrypt newslettera który sam w sobie dziala slicznie: http://www.drogeria-isabe...ystem/dodaj.php
Ale po moim połączeniu już nie działa http://www.drogeria-isabell.pl/indexxx.html (zaladka newsletter)
Daję zawartość pliku dodaj.php
Kod: | <meta charset=utf-8>
<form name="pola" action="<?php include("db.php"); echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
<div style="width:200px; background:url(<?php echo($sciezka);?>/images/mail_top.gif); height:12px;"> </div>
<div style="width:190px; background-color: #CAC5A6; padding-left:5px; padding-right:5px; height:100px;">
<center>
<?php
include("db.php");
//Polaczenie z baza danych
$dbid=mysql_connect($db_host,$db_login,$db_pass);
if($dbid==FALSE)
{
print "Błąd połączenia z bazą danych!\n";
exit;
}
mysql_select_db($db_name);
$mail=$_POST['mail'];
$kod=rand(2, 15);
$kod=md5($kod);
if(isset($mail))
{
$mail=addslashes($mail);
if(preg_match( "/^([a-zA-Z0-9])+([a-zA-Z0-9\._-])*@([a-zA-Z0-9_-])+([a-zA-Z0-9\._-]+)+$/", $mail)){
{
$zapytanie=mysql_query("SELECT * FROM users where mail='$mail'");
$ilosc=mysql_num_rows($zapytanie);
if($ilosc==0){
$rejestruj=mysql_query("INSERT into users (mail,aktywne,kod) VALUES('$mail','0','$kod')");
if($rejestruj==TRUE){print"<b><font size=2>Na Twój adres e-mail został wysłany link aktywacyjny.</font></b>";
$naglowki .= "From: Newsletter <noreplay@noreplay.pl>".PHP_EOL;
$naglowki .= "MIME-Version: 1.0".PHP_EOL;
$naglowki .= "Content-type: text/html; charset=utf-8".PHP_EOL;
$tresc="Witamy!<br><br> Twój adres e-mail został zarejestrowany w naszej bazie. Aby otrzymywać najnowsze informacje i potwierdzić chęć dopisana do naszego newslettera wejdź na podany adres: <a href='$sciezka/system/dodaj.php?potwierdz=$kod&id=$mail' target='_blank'>$sciezka/system/dodaj.php?potwierdz=$kod&id=$mail</a> <br><br> <br>Jeżeli nie dopisywałeś się do naszego newslettera prawdopodobnie ktoś pomyłkowo wpisał Twój e-mail.";
mail("$mail","Aktywacja subskrybcji"," $tresc",$naglowki);
} else print"blad";
}else print"<b><font size=2>Błąd. Taki adres jest już zarejestrowany</b></font>";} } else print"<b><font size=2>Błąd. Nie poprawny adres e-mail</font></b>"; }
$waliduj=$_GET['potwierdz'];
$waliduj=addslashes($waliduj);
$mailwyslany=$_GET['id'];
$mailwyslany=addslashes($mailwyslany);
if($waliduj!='' ){
$zapytanie=mysql_query("SELECT * FROM users where mail='$mailwyslany'");
$rekord=mysql_fetch_array($zapytanie);
$kodsprawdz=$rekord['kod'];
if($waliduj==$kodsprawdz)
{
$ok=mysql_query("UPDATE users SET aktywne='1' where mail='$mailwyslany'");
if($ok==true){print"<b>Aktywacja adresu zakończona pomyślnie</b>";}
}
}
?>
<center>
<font color=#fed><br>
Jeżeli chcesz otrzymywać od nas najnowsze informacje zapisz się do subskrypcji</p>
<input style="text;" name="mail" value="Wpisz swój e-mail"><br>
<br><input type="submit"
style="color:#050;
font: bold 84% 'trebuchet ms',helvetica,sans-serif;
background-color:#fed;
border:1px solid;
border-color: #696 #363 #363 #696; "
name="submit1" value="Dodaj" />
</div>
<div style="width:200px; background:url(<?php echo($sciezka);?>/images/mail_bottom.gif); height:100px;"> </div>
</form>
|
Oczywiście plik ten nie jest sam w sobie newsletterem, ale odpowiada za odbieranie danych.
Tak jak pisałem, proszę o połączenie tych plików w jedną calość. Pomocnej duszy zaoferować mogę tenże newsletter jako nagrodę Dodam iż jest bardzo rozbudowany min posiada edytor wysiwyg
Uraujcie mi życie bo nażeczona niedopuści mnie az do śmierci
[ Dodano: Czw 09 Wrz, 2010 15:35 ]
poradziłem sobie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.15 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|