Jak zapisać animację w formacie AVI? |
Autor |
Wiadomość |
janek
Fachowiec

|
Wysłany: Nie 29 Sie, 2010 18:56 Jak zapisać animację w formacie AVI?
|
|
|
Jak w tytule.Próbowałem wszystkich ustawień w Export Settings ale zapisany plik nie odtwarza mi się.Widać czarny lub biały ekran. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Nie 29 Sie, 2010 20:09
|
|
|
To efekt nieprawidłowego skrakowania programu - to najzabawniejsze stwierdzenie jakie znalazłem na stronach producenta znaleźć
Albo złe kodeki.
Albo masz kilka movieclipów.
Albo zła kompresja/kompresor.
A może tak:
zrób małe swi - czyli latający prostokącik. Podejmij kilka prób exportu do avi z różnymi ustawieniami. Jak nie pójdzie to daj tutaj na forum - zobaczę u siebie. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
janek
Fachowiec

|
Wysłany: Nie 29 Sie, 2010 21:17
|
|
|
Dzięki Janusz za odpowiedz.Wymęczyłem wreszcie w opcji kompresji Cinemak Codec.Może być.Zastanawia mnie tylko fakt,że jesli nie dam na scenę tła (nawet tylko koloru) i pozostawię białe to zapisuje mi go w kolorze czarnym.Ale to już pestka. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 30 Sie, 2010 07:57
|
|
|
W ustawieniach exportu AVI odznacz opcję "EXPORT TRANSPARENCY" i będzie tło białe.
Ponadto powinno się zgrywać o wiele szybciej do avika <-- ale to może być widoczne na starowieńkich PC - u mnie wyraźnie szybciej |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
|