Tworzenie Mapy - Proszę o pomoc ! |
Autor |
Wiadomość |
Ximo
Początkujący
|
Wysłany: Wto 06 Kwi, 2010 09:17 Tworzenie Mapy - Proszę o pomoc !
|
|
|
Witam,
Mam następujący problem. Potrzebuję stworzyć mapę która pokazuje sieć dróg w mieście. Przy czym problem z którym nie wiem jak sobie poradzić tkwi w tym, że na mapie muszą być zaznaczone punkty (tak jak google maps zaznacza wyszukane obiekty takimi czerwonymi pinezkami) Na które gdy najedzie się myszką pojawi się większe okienko z informacją o utrudnieniach w danym miejscu i mapką trasy alternatywnej.
Proszę bardzo o pomoc w rozwiązaniu tej zagadki.
Pozdrawiam, |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Wto 06 Kwi, 2010 09:42
|
|
|
Zrób akcję dla guzika "onRollover" co by visible = true była ścieżka alternatywna i opis o utrudnieniu w ruchu a normalnie to visible = false. O tych _visible pisałem tutaj:
http://swish.wodip.opole....p?p=21400#21400
Powinno Ci cokolwiek pomóc |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
elpako
Początkujący
|
Wysłany: Czw 05 Sie, 2010 09:32
|
|
|
Witam,
Z góry proszę o wyrozumiałość, jestem kompletnie początkujący.
Skorzystałem z tej porady dotyczącej pytania o mapę i załączonego przykładu. Mam jednak pytanie, jak sprawić, aby przy każdym "odjeżdżaniu" kursorem z danego miejsca na mapie komentarz, okienko itd. włączone przez rollover znikało i wracała podstawowa mapa (w załączniku plik, na którym pracuję).
Dzięki z góry |
_________________ Elpako |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Czw 05 Sie, 2010 11:02
|
|
|
ooo z Krakówka szkółka
O akcjach rollover i rollout pisałem tutaj:
http://swish.wodip.opole....p?p=22700#22700 |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
elpako
Początkujący
|
Wysłany: Pią 06 Sie, 2010 06:57
|
|
|