NIE MA KSIĘGI GOŚCI DO SWISHMAX3 |
Autor |
Wiadomość |
byszek
Bywalec
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 15 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Sob 10 Lip, 2010 13:48 NIE MA KSIĘGI GOŚCI DO SWISHMAX3
|
|
|
Wziąłem robote i poległem. Odpaliłem wszystkie dostępne księgi w swishu + php w necie i albo wpisy się nie wyświetlaja albo wyświetla sie ostatni albo scroll nie działa albo nie ma polskich znaków. Przeczytałem całe to forum nic nie pomaga. Nie ma działającej księgi gości zrobionej w swishu i koniec. Dodam że serwery chmody 777 i to wszystko tez przerobiłem. exportowalem ze wszytskimi ustawieniami, we wszystkich wersjach flasha i nic. ZAWSZE COS NIE DZIALA. Więc może ktoś tu jest Sw. Mikołajem i gdzies kiedyś zauważył działającą KG pod swisha? Pozdrawiam |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
|
|
|
|
byszek
Bywalec
|
Wysłany: Pon 12 Lip, 2010 18:46
|
|
|
pierwsze dwa linki nie ma szans na polskie znaki. Trzeci to jeszcze starsza wersja poprzednich. czwarty link juz przy probie podgladu w swish 3 nie dziala scroll. Piaty na poczatku jest fajnie potem lipa nie dziala scroll albo wyswietla tylko jeden post. No i ostatnia najpierw pokazuje wpisy, potem połowe potem tylko jeden a czasami wcale. Swish poprostu sobie nie radzi z tego typu obsługa skryptów PHP. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 06:53
|
|
|
To nie swish obsługuje PHP a serwer.... Napisz proszę, który najbardziej Ci pasuje - popróbuję dopasować u siebie na serwerze. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
byszek
Bywalec
|
Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 22:02
|
|
|
Januszku ja wiem ze serwer obsluguje php. Z tym nie ma problemu. Problem jest z samym flashem. Np nie działający scroll albo polskie znaki. Jeśli masz działająca ksiege jakakolwiek w tym momencie to byłbym bardzo wdzięczny za przykład swi. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 07:08
|
|
|
o Januszku to ballada była
Polskie znaczki są problemem w księgach gości... To wiem, bo sam kiedyś próbowałem. Jest jednak możliwosć aby dopisać w PHP linię, która przekodowuje znaczki do UTF. Zapis w samym pliku txt także jest kiepski, bo plik musi być kodowany w UTF... Reasumując - same problemy
Musiałby ktoś znać się na php co by popisać dobry i poprawny skrypt. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
|