Efekt po najechaniu myszką |
Autor |
Wiadomość |
rockrobin
Praktyk

|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 21:17 Efekt po najechaniu myszką
|
|
|
Witam. To jest mój pierwszy post. Jestem totalnym amatorem jeśli chodzi o SWiSH. Interesuje mnie jak zrobić by po najechaniu kursorem obrazek np.: logo.jpg uruchamiał się jakiś efekt ruchu. Proszę o łopatologiczne wytłumaczenie najlepiej z przykładem.
Dziękuję. |
|
|
|
 |
tribbal
Przyjaciel

Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 23 Gru 2009 Posty: 48 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 15:59
Moje WWW: http://webunique.pl |
|
|
wstawiasz cokolwiek (tekst lub obrazek). Wciskasz dodaj efekt (add effect) i wybierasz sobie z listy...
Proponuje się zapoznać z instrukcjami, które napewno znajdziesz na stronie.
Pzdr |
|
|
|
 |
dakcts
Bywalec

|
Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 16:27
Moje WWW: www.kreatywny-projekt.com.pl |
|
|
Mozesz np najechac Twoj obiekt i wybrac w menu prawym ''CONVERT'' ''convert to button''. Potem jeszcze raz prawym i “Has separate over state”. Teraz mozesz dodac efekt do przycisku po najechaniu na niego mysza tak jak pisal tribbal. Dobrze jest zaznaczyc ''Stop Playing at End''. |
|
|
|
 |
rockrobin
Praktyk

|
Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 20:39
|
|
|
tribbal jak dodać efekt to wiem:D chodziło mi jak zrobić - by po włączeniu PLAY i najechaniu na nie ruchmomy obiekt - w moim przypadku logo poruszył się on raz.
dakcts zrobiłem button i zaznaczyczyłem ''Stop Playing at End'' ale nie działa:/ |
|
|
|
 |
Suluben
Bywalec

Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 05 Lut 2005 Posty: 10 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 21:04
|
|
|
Plik z buttonem do ściągnięcia --> link |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Czw 24 Cze, 2010 08:06
|
|
|
W programie jest do tego tutorial a temat był omawiany na 450 różnych sposobów na tym forum i wszędzie indziej. Opcja "szukaj" NIE BOLI. =] |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
rockrobin
Praktyk

|
Wysłany: Czw 24 Cze, 2010 10:56
|
|
|
Dzięki Suluben choć nie jesteś Ekspertem to pomogłeś mi:) Na tym w końcu polega idea forum! A żeby szukać to też trzeba wiedzieć czego. A skąd mam to wiedzieć jak piszę, że jestem początkujący.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
tribbal
Przyjaciel

Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 23 Gru 2009 Posty: 48 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 28 Cze, 2010 13:15
Moje WWW: http://webunique.pl |
|
|
rockrobin napisał/a: | tribbal jak dodać efekt to wiem:D chodziło mi jak zrobić - by po włączeniu PLAY i najechaniu na nie ruchmomy obiekt - w moim przypadku logo poruszył się on raz.
dakcts zrobiłem button i zaznaczyczyłem ''Stop Playing at End'' ale nie działa:/ |
Prosiłeś o łopatologicznie to napisałem ci łopatologicznie |
|
|
|
 |
|