Link bezposredni |
Autor |
Wiadomość |
st4ick
Bywalec
|
Wysłany: Wto 20 Kwi, 2010 13:18 Link bezposredni
|
|
|
Witam
Mam problem, otoz probuje zaaplikowac do strony translator google i potrzebowal bym zrobic przyciski w formie pliku graficznego aby przelaczac sie miedzy jezykami. Standardowy kod w SWISH mianowicie:
Kod: |
on (release) {
getURL("link ktory laczy strone z translatorem google", "_top");
}
|
nie dziala poniewaz strona "nie wychodzi z translatora googlowskiego"
Jak zrobic to aby przekierowalo dokladnie do podanego linku ? |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Wto 20 Kwi, 2010 16:10
|
|
|
wpisz w formie takiej:
http://www.gogle.pl
czyli z http i www
Powinno działać - chyba, że masz MSIE i tam poustawiane jakieś bzdety. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
st4ick
Bywalec
|
Wysłany: Wto 20 Kwi, 2010 17:41
|
|
|
Tak właśnie próbowałem.
Przygotowałem przykładową strone.
http://st3ik.bigbox.info/przyklad/
Linki dodawane we flashu jak wyżej. Po pierwszym kliknieciu w daną flagę wszystko OK, połączenie z translatorem i strona sie tłumaczy. Niestety drugi raz kliknięie w flagę nie powoduje zadnej reakcji. Sprawdzałem na różnych przeglądarkach.
Moze ktoś był by w stanie zaproponować jakieś rozwiazanie ? |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Sro 21 Kwi, 2010 06:56
|
|
|
Ciekawe Może google zepsuło swf tłumacząc go? |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
st4ick
Bywalec
|
Wysłany: Sro 21 Kwi, 2010 10:01
|
|
|
Wlasnie nie wiem o co tu chodzi, nie moge tego pojac |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Sro 21 Kwi, 2010 10:42
|
|
|
Google tłumaczy treść. Treść przetłumaczono, i teraz pytanie, czy treść skryptu także przetłumaczono? A może nie potrafi google znaleźć skryptów?
Najprościej rzecz ujmując, najłatwiej było by gdybyś zrobił www w html na ramkach i ładowała dopiero do ramki tłumaczonego swfa. |
|
|
|
|
|
st4ick
Bywalec
|
Wysłany: Sro 21 Kwi, 2010 14:20
|
|
|
Myslalem nad tym rozwiazaniem, ale wydaje mi sie ono troche archaiczne na dzisiejsze czasy. Poki co rozwiazalem problem za pomoca rozwijanego menu wyboru w javie, ktore o dziwo dziala tak jak trzeba.
Byl bym jednak duzo bardziej zadowolony, gdyby dalo sie to zrobic za pomoca flag na banerze flashowym.
-----------
pozniej
-----------
Doszedlem jeszcze do tego, ze zmieniajac parametr linka we flashu z _top na _blank (czyli linki otwieraja sie w nowym oknie) wsystko zaczyna dzialac. Tyle, ze to chyba nei jest za wygodne. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Sro 21 Kwi, 2010 15:19
|
|
|
Czyli jednak google tłumaczy zawartość całości, więc i skrypty - dlatego nie działa |
|
|
|
|
|
|