Problem z Menu w SWISH |
Autor |
Wiadomość |
c-oolt
Początkujący

|
Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 16:31 Problem z Menu w SWISH
|
|
|
Witam!!!
Stworzyłem menu w SWISH. Wszystko ładnie i pięknie tylko nie mam bladego pojęcia w jaki sposób zrobić to menu aby kliknięcie któregoś z przycisków wyłączają poprzedni. Czytałem tematy na forum ale nie mogę tego ogarnąć jestem początkujący w tym temacie.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 17:24
|
|
|
Proszę o wyjaśnienie sensu "kliknięcie któregoś z przycisków wyłączają poprzedni" bo nie rozumiem??? |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
eden
Ekspert

Pomógł: 35 razy Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 265 Skąd: warsaw
|
Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 17:45
|
|
|
Możesz zastosowac moją funkcję ktorą stosuje do podświetlania aktywnego buttona w stronicowaniu. Funkcja 'włącza' button podany w parametrze, a 'wyłacza' pozostałe.
Kod: | function selectcurrentPage(currentPage) {
for(i=0 ; i<max_page ; i++) {
if(i != currentPage) {
stronicowanie_mc["page"+i].anim_mc.gotoAndPlay("Animation_OFF");
} else {
stronicowanie_mc["page"+i].anim_mc.gotoAndPlay("Animation_ON");
}
}
} |
Każdy button oprucz swojej akcji, wywołuje tą sama funkcje ze swoim parametrem id
Kod: | selectcurrentPage(id); |
|
|
|
|
 |
c-oolt
Początkujący

|
Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 19:02
|
|
|
Witam!!!
Chodzi o to, że:
1. Klikam na przycisk o nazwie STRONA GŁÓWNA. W tym momencie przekierowuje mnie na stronę główną i napis ten podświetla się na szaro (jest aktywny)
2. Gdy klikam np na KONTAKT przycisk Strona główna przestaje być aktywny i zaczyna świecić na niebiesko, a aktywny staje się przycisk KONTAKT (świeci na szaro)
Nie mam zamiaru tworzyć do każdej podstrony nowego menu. Chce wykorzystać tylko jeden plik Flash z funkcją menu.
Mam nadzieję, że jest to teraz zrozumiałe o co mi chodzi.
Czy ten kod podany przez użytkownika eden mam po prostu dodać do każdego Button-a w moim menu???
w jaki sposób mam określić id?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 08:23
|
|
|
U mnie, sytuacje opisane w 1 i 2 nie mają miejsca (?) nic się nei zaznacza, nic się nie podświetla (?). Jeżeli próbowałeś poprosić o to aby ktoś Ci to zrobił, to zobacz czy to co załaczam spełnia Twoje wymagania. Przez przypadek zrobiłem to w wersji beta z 1 kwietnia 2010r, więc jeżeli chcesz zobaczyć to ściągnij sobie najnowszy build stąd:
http://forums.swishzone.c...showtopic=70139 (updaty są za darmo). |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
c-oolt
Początkujący

|
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 16:14
|
|
|
witam!!!!
Januszr właśnie o ten motyw mi chodzi
Mam nadzieję, że po umieszczeniu na stronie www nic się nie rozkraczy. Czekam na ewentualne aktualizacje tego skryptu bo jest on poszukiwany.
Jak coś będzie nie tek to dam znać.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Wto 20 Kwi, 2010 08:23
|
|
|
Cytat: | Czekam na ewentualne aktualizacje tego skryptu bo jest on poszukiwany. |
Jakie aktualizacje? |
 |
|
|
|
 |
|