|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Zrozumienie wykorzystania zmiennych... |
Autor |
Wiadomość |
babatunde
Bywalec

|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 15:48 Zrozumienie wykorzystania zmiennych...
|
|
|
Witam, próbuje znaleźć rozwiązanie i dojść do tego w jaki sposób do pola tekstowego dopisać zmienną i wyświetlić ją w tym polu...
Może ktoś pomoże mi zrozumieć ten problem?
Najpiwer zmienna zapisana w samym SwishMax'ie
Napisałem coś takiego:
Cytat: |
onSelfEvent (load) {
var zmienna : TextField = 'wartość zmiennej wewnętrznej';
}
|
Wstawiłem pole tekstowe, które zrobiłem Dynamic, nazwałem go jako tekst i w polu var wpisałem: zmienna
Jednak nic z tego, nic mi się nie pojawia...
Podobnie mam ze zmiennymi wczytywanymi z pliku txt oraz pobieranego z php.
Wykorzystałem jakiś tutorial ze starego swish bodajze 2...
I tu także natrafiłem na problem bo każą tam przekonwertować na sprite, a w swishmax 3 czegoś takiego nie ma...
Kolejna sprawa to jak nazwać zmienną w samym swish'u?
Czy zmienna czy może &zmienna
i czemu po wprowadzeniu &zmienna zmienna zmienia się na __zmienna???
Proszę o pomoc, bo szukam rozwiązania i zrozumienia problemu wyświetlania zmiennych zarówno wewnętrznych jaki i zewnętrznych.... |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 12 Kwi, 2010 10:24
|
|
|
Sorka, ale ja pracuję z przykładami. Nie dałeś swojego, więc ja załączam dopiero co zrobiony. Mam nadzieję, że cokolwiek Ci wyjaśni. Jak nie to daj własny przykład.
"sprite" to MovieClip
Cytat: | i czemu po wprowadzeniu &zmienna zmienna zmienia się na __zmienna??? | poniewaz używasz zastrzeżonych dla as znaków. To tak jakbyś chciał pole textowe lub obiekt nazwać "_root" |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|