Blask przed zmianą |
Autor |
Wiadomość |
ozzi
Przyjaciel

|
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 16:21 Blask przed zmianą
|
|
|
Witam kolejny raz pytanie mam takie, na pewno spotkaliście się z takim efektem jak blask przed zmianą np zdjęcia tzn jest fotka dziewczyny nagle się rozjaśnia ale w taki sposób jakby biel zawarta w fotkach nagle się rozrastała do białości i zanika ale już sie pojawia kolejna fotka, nie mam niestety przykładu widziałem ten efekt fajnie uwydatniony na banerze nazwa.pl może się spotkaliście. Jeśli ktoś zrozumiał moje wypociny i wie jka wykonać taki efekt w swishu będe wdzięczny za pomoc. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 18:36
|
|
|
Pobaw się
ConvolutionFilter_
Który masz w komponentach. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
ozzi
Przyjaciel

|
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 18:44
|
|
|
Januszu masz na mysli przykłady sample? zaraz tam lookne i zobacze moze jest coś podobanego ale jak by nie było to może masz pomysł jak wykonac takie cudo? |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 19:27
|
|
|
Jakiego SWISH dotyczy pytanie? Jeżeli masz SM3 to masz COMPONENTS a wśród nich masz EFFECTS a wsód EFFECTS masz FILTERS, gdzie znajduje się ConvolutionFilter_
Po dwa - kiedyś coś podobnego robiłem poprzez nałożenie białego kształtu i efekt FADEIN i REMOVE.
Dja jkiś SWI to pomyślę |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
ozzi
Przyjaciel

|
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 19:35
|
|
|
no własnie swi nie mam a sprawa dotyczy SM3 polski (i to był błąd moglem kupic angielskiego) i tak jak piszesz znalazłem ten efekt ale nie moge go wydobyć jak kopiuje klipa z nim to oddzielnie w nowej scenie nie dziala |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 19:38
|
|
|
Jak kopiujesz?????????????????????
Nie potrafisz korzystać z komponentów? Po prostu chwyć go myszą i przeciągnij na pole filmu, który robisz. Swish ewentualnie zapyta się czy dostosować ustawienia do tego efektu.
Polska wersja to zły pomysł ... też miałem... i nie mogłem z BET korzystać, bo hasło zależży od wersji językowej. |
 |
|
|
|
 |
ozzi
Przyjaciel

|
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 19:52
|
|
|
no to ja faktycznie nie potrafie korzystać bo nie wiem jak chwytać i przeciagać bo jak to nimy zrobic jak mam otwarta scene z komponentem a moja mam jak druga zakladke a nie da się myszka złapac i prtzeniesc komponentu na zakładke więc kopiuje dany film z efektem ktory mi odpowiada ale niestety nie działa to a pytanie 2 czy ja moge zna my swishzone.com zmienic swoaj wersje językowa?????? |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 20:04
|
|
|
Spróbuj zmienić. Zerknij na to co piszesz, bo dla mnie jest to nieczytelne.
Zrób na początek tak:
- Kliknij w pasku na górze WINDOW (pewnie po polsku to OKNA)
- Wybierz DEFAULT LAYOUT
Powinieneś widzieć to co załączam na rys1.gif
Na tym rys1 zaznaczyłem niebieskim kolorem gdzie jest okno z komponentami
I wybierz po ścieżce, którą opisałem wyżej. Potem chwyć i wciągnij do filmu.
Nie wiem po co Ci zakłądki, skoro działasz na jednym pliku. |
 |
|
|
|
 |
ozzi
Przyjaciel

|
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 20:10
|
|
|
f.... no racja nie widzilem guzika do tego a nie orientujesz się czy można zmienic wersję swisha? |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 22:07
|
|
|
Pisałem "SPRÓBUJ ZMIENIĆ" - skąd mam wiedzieć czy Ci się uda? |
 |
|
|
|
 |
droper
Bywalec

|
Wysłany: Pon 29 Mar, 2010 11:51
|
|
|
Nic prostszego. Taki efekt uzyskać za pomocą prostego "fade in, fade out". Zaznacz tylko "fade to white" i po sprawie. |
|
|
|
 |
|