Mapa polski |
Autor |
Wiadomość |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 23:13 Mapa polski
|
|
|
witam,
mam problem z mapa polski ktora wlasnie koncze robic, chodzi o to ze obrysowalem sobie podzial wojewodztw narzedziem pioro w swishu i chcialbym aby po najechaniu myszka na dane wojewodztwo podswietlalo mi sie - fade in fade out. moje pytanie, jak zrobic aby swish nie traktowal obrysowanego obiektu jako pole tylko dokladnie wedlug obrysowanej selekcji? w zalaczniku przyklad o co mi chodzi. macie tam obrysowana selekcje kropeczkami oraz pole.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
zozio
Specjalista

|
|
|
|
 |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010 10:11
|
|
|
no tak ale to nie jest rozwiazanie mojego problemu, w tym przykladzie wszystko jest na osobnych obrysowanych elementach w swishu, ja potrzebuje to zrobic na grafice ktora jest przygotowana w photoshopie, jak to zrobic ? |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010 10:20
|
|
|
Cytat: | chodzi o to ze obrysowalem sobie podzial wojewodztw narzedziem pioro w swishu i |
Pokaż SWI - będzie waidomo co i jak, bo gubisz się w informacjach, które udzielasz. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010 10:25
|
|
|
przesylam .swi zobaczcie, ogolnie to funkcjonuje ale nie moge zrobic aby pola wojewodztw byly wedlug obrysowanej selekcji, dlatego kiedy chce wybrac dolnoslaskie selekcja jest takze na opolskim. |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010 10:36
|
|
|
Zrobiłem Kujawsko-Pomorskie. To proste |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010 10:43
|
|
|
no super ale jak wstawic aby transparentne pole pojawialo sie po najechaniu na kujawsko-pomorskie, chodzi mi o to zeby bylo tak jak w dolnoslaskim i opolskim, wstawiam fadein i fadeout to robi sie balagan. |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010 10:54
|
|
|
O to pytałeś?
Sprawdź DOLySlask |
 |
|
|
|
 |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010 11:55
|
|
|
zerknij prosze co zle robie bo juz nerwow do tego nie mam... Twoj dolnyslask zrobilem na opolskie i caly czas swieci na czerwono, naprawde nie wiem w ktorym momencie zle robie.
[ Dodano: Pią 12 Mar, 2010 13:35 ]
OK, mam to juz opanowane, slicznie dziekuje za pomoc!!!! |
|
|
|
 |
|