|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
[SOLVED] Jaki jest poprawny kod do osadzenia SWF z ramką? |
Autor |
Wiadomość |
skibbbi
Praktyk

|
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010 21:34 [SOLVED] Jaki jest poprawny kod do osadzenia SWF z ramką?
|
|
|
Użyłem takiego kodu - link do strony :
Kod: | <object style="border: 3px solid #FF0000;" height="550" width="250" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=10,0,32,18" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000">
<param name="quality" value="high" />
<param name="seamlesstabbing" value="false" />
<param name="allowscriptaccess" value="samedomain" />
<param name="src" value="images/stories/artykuly/baner_250x550_1.swf" />
<embed height="550" width="250" src="images/stories/artykuly/baner_250x550_1.swf" allowscriptaccess="samedomain" seamlesstabbing="false" quality="high" style="border: 3px solid #FF0000;" type="application/x-shockwave-flash"></embed><noembed> </noembed>
</object> |
Niestety ramkę wyświetla poprawnie tylko Explorer i Chrome, Firefox i Opera jakoś dziwnie to interpretują.
Gdzie robię błąd? A może jest inny sposób na ramkę?
[ Dodano: Sro 03 Mar, 2010 07:15 ]
Niestety musiałem zmienić informacje na stronie bo dziś rusza i z ramką poradziłem sobie w Swishu ale mimo wszystko pytanie pozostaje, aby było widać jakie były efekty załączam zrzuty z Firefoxa i Opery, IE i Chrome wyświetlały poprawnie. |
_________________ Jak wiecie uczę się Swish'a i chciałbym nauczyć się go od podstaw, dogłębnie i bez złych nawyków stąd moje pytania Z góry dziękuję za odpowiedzi |
Ostatnio zmieniony przez skibbbi Sro 03 Mar, 2010 10:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sro 03 Mar, 2010 08:57
|
|
|
Nieznane są ścieżki microsofta... Ja bym zrobił "OBRAMOWANIE" w swish. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
skibbbi
Praktyk

|
Wysłany: Sro 03 Mar, 2010 10:34
|
|
|
Temat rozwiązany ramka wykonana w Swishu a jakby się miało komuś przydać jak wykonać ramkę mając nad nią pełną kontrolę to polecam wątek
http://swish.wodip.opole....p?p=21565#21565 |
_________________ Jak wiecie uczę się Swish'a i chciałbym nauczyć się go od podstaw, dogłębnie i bez złych nawyków stąd moje pytania Z góry dziękuję za odpowiedzi |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|