przewijanie obrazków |
Autor |
Wiadomość |
Piotrek
Doradca

Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 69 Skąd: Krakow
|
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009 15:12 przewijanie obrazków
|
|
|
Witam,
Wiem, że istnieje sporo skryptów swish, które robią coś na kształt panoramy. Mnie jednak nie jest potrzebna panorama, a przewijanie jednego obrazka od prawej do lewej i na odwrót. Akcja przesuwania obrazka, jak i jej prędkość, uzależniona jest od tego na jaki niewidoczny guziczek, umieszczony na boku animacji, najechała myszka. Czy wie ktoś może jak uzyskać efekt przesuwania obrazka bez niewidzialnych guziczków ale w taki sposób aby skrypt sprawdzał odległość myszki od środka animacji i na tej podstawie obliczał w którą i jak szybko przesuwać ma się obraz? Bardzo jest mi w tym zakresie potrzebna pomoc.
Piotrek |
|
|
|
 |
Szymciosek
Ekspert

Pomógł: 22 razy Wiek: 33 Dołączył: 20 Lut 2009 Posty: 248 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009 17:20
|
|
|
Pewnie
Thumbnails Scroller |
|
|
|
 |
Piotrek
Doradca

Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 69 Skąd: Krakow
|
Wysłany: Sro 16 Gru, 2009 09:07
|
|
|
A nie masz może takiego pliku, pliku lub linka bo coś mi szukanie w google nie wychodzi
[ Dodano: Sro 16 Gru, 2009 10:25 ]
Ok już w porządku, google pomogło Skrypcik idealny na moje potrzeby. Dziękuję
[ Dodano: Sro 16 Gru, 2009 15:57 ]
Jeszcze jedna prośba... skrypcik działa tak doskonale, że chciałbym go zastosować w jeszcze jednym projekcie. Wiesz może jak zrobić żeby działał w pionie?
[ Dodano: Sro 16 Gru, 2009 15:59 ]
załączam jeszcze to czego użyłem |
|
|
|
 |
dege99
Bywalec

|
Wysłany: Pon 15 Lut, 2010 19:41
|
|
|
Czy moze ktos znajacy sie na rzeczy odpowiedziec ktora zmienna odpowiada za przewijanie w poziomie ?
jak koledze wyzej zalezy mi na przewijaniu w pionie.
zalaczylem plik swi... po zmianach, nie dziala jak powinien :/
dodam: SwishMax3. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Wto 16 Lut, 2010 08:21
|
|
|
Jeżeli moge zaproponować to najprościej wykorzystać istniejące komponenty z załączników albo z adresu:
KLIKNIJ TUTAJ - ktoś juz zrobił kawał roboty, właśnie po to aby nam było łatwiej
A jak nie chcesz zastępować to zawsze możesz zobaczyć jak oto najprościej zrobić.
Może pomoże?
Cytat: | Czy wie ktoś może jak uzyskać efekt przesuwania obrazka bez niewidzialnych guziczków ale w taki sposób aby skrypt sprawdzał odległość myszki od środka animacji i na tej podstawie obliczał w którą i jak szybko przesuwać ma się obraz? | ODPOWIEDŹ
Zdrówko! |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
dege99
Bywalec

|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2010 22:21
|
|
|
ooo bardzo dziekuje za pomoc :]
pozdr |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 08:23
|
|
|
Proszę,
polecam się |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
Jaco87
Początkujący

|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 08:33
|
|
|
czesc mam pytanko jak zrobic by moja strona robiona w swishu otwierala sie jako html |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 08:47
|
|
|
Cytat: | czesc mam pytanko jak zrobic by moja strona robiona w swishu otwierala sie jako html |
- zdanie zaczynać należy Wielką Literą. Powinno być "Cześć";
- zrobic - nie ma takiego słowa w języku polskim. Powinno być "zrobić";
- swish - to nazwa własna - Wielka Litera !!
- swishu - czasami warto dodać w której wersji;
- otwierala - zabrakło "ł"???
- sie - ODSIE i KSOBIE to komendy wydawane do konia ciągnącego furmankę - powinno być "się";
Na początek proponuje zakupić "ELEMENTARZ" i nauczyć się pisać.
Nie da się. Swish robi pliki swf , które odtwarza FlashPlayer Macromedii później Adobe.
I tyle. Odpowiedziałem Ci już co zrobić tutaj: http://swish.wodip.opole....opic.php?t=4826
Jeżeli jeszcze raz dopiszesz coś do wątku niezwiązanego z tematem/powtórzysz posty to sądzę, że nie będę w stanie udzielać Ci żadnej pomocy. Poczytaj regulamin i dostosuj się.
Odpowiedź przyszła - taka jak spodziewałem się:
Cytat: | Od: Jaco87
Do: Januszr
Wysłany: Dzisiaj 19:06
Temat: gówno
Januszrrrrrrrrrrrrrrrrrr łaski bez sam do tego doszedłem a po za ty jak bys nie zauważyl bylo po polsku |
|
 |
|
|
|
 |
krapsicki
Początkujący

|
Wysłany: Czw 24 Cze, 2010 09:17
|
|
|
Witam,
pobrałem plik załączony do wpisu:
Cytat: | lightbox.zip
Pionowy scroller z miniaturami i lightbox |
zmieniłem go lekko gdyż nie chciałbym aby był efekt zapętlenia... niestety nie wiem jak osiągnąć efekt najzwyklejszego zatrzymania się przewijania gdy pojawi się ostatni prostokąt...
byłby ktoś w stanie pomóc? :/ |
|
|
|
 |
|