Preloader :/ |
Autor |
Wiadomość |
Marc
Doradca

|
Wysłany: Nie 17 Sty, 2010 11:55 Preloader :/
|
|
|
Witam. Próbowałem zrobić prosty preloader i niestety nie udało się. Najpierw chciałem zrobić teki:
http://www.webtips.pl/top...wy/page__st__40
tylko że bez tego paska (same procenty), wyświetliło mi błąd że nie możne znaleźć "procent"
Później próbowałem ten:
http://swish.wodip.opole....wtopic.php?t=32
Z postu drugiego, też nie działał - procenty się nie wyświetlały a po przejściu na scenę drugą animacja dziwnie migała i nie działała poprawnie. Jedna rzecz wspólna której nie zrobiłem z tych dwóch tutoriali to, to że nie zmieniłem ustawienia GIUDED na EXPERT ponieważ nie wiem gdzie to jest. Ma to jakieś znaczenie?
Macie może jakieś inne proste preloadery, lub wiecie co robię źle? |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Nie 17 Sty, 2010 12:06
|
|
|
Preloadery są w SM w komponentach - w wersji SM3 jest ich 6 sztuk do wyboru.
Załączam jakiś stary, który używałem. Jak nie chcesz belki to ją po prostu usuń .
Zapisane jest tot z ostatnią oficjalną wersją SM3. |
|
|
|
 |
Marc
Doradca

|
Wysłany: Nie 17 Sty, 2010 12:50
|
|
|
skopiowałem skrypt, stworzyłem takie same obiekty bez loaderbar_outline, loaderbar, loading, usunąłem linijkę ze skryptu:
loaderbar._xscale = percentLoaded;
i nic :/
po wrzuceniu strony na serwer w ogóle się nie ładuje, a na komputerze przechodzi na następną scenę, jest odtwarzana, ale niepoprawnie (mam skrypt który po dojściu do 33 klatki powinien odtwarzać od 5, a przeskakuje na 1 i button który przenosi na 34 klatkę co też nie działa ponieważ jest skok do 1 klatki). Co mogę jeszcze robić źle? |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Nie 17 Sty, 2010 16:34
|
|
|
skopiuj scene - czyli skopujesz wsio, łącznie z ustawieniami var, o którym jak sądzę zapomniałeś. Zobacz, czy uzupełniłeś zmienne te co na screenshooooooooocie. Cóż, jeżeli będziesz kopiował tylko część skryptów i zależności to faktycznie - może nie działać
Po dwa - ale to jest już jasne jak słońce, wiec przepraszam, jeżeli zadaję głupie pytanie:
czy wyczyściłeś cache i sprawdziłeś działanie preloadera z ograniczeniem przepustowości łącza? Preloader pojawia się wtedy, gdy będziesz miał duży plik swf.
Po trzy to może pokaż swi - januszr prawdę Ci powie |
|
|
|
 |
Marc
Doradca

|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 14:46
|
|
|
Faktycznie nie zmieniłem tych ustawień I preloader działa, ale co z tego jak teraz animacja nie działa tak jak powinna :/ Nie wiem co jest grane. Jak usunę scenę preloader to działa prawidłowo.
Animacja tak jakby źle odczytywała instrukcję: on (press) { gotoAndPlay(FRAME);}
Po prostu zamiast przenieść np. na 5 klatkę zaczyna od 1. Co może być powodem? |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 15:10
|
|
|
Cytat: | Po trzy to może pokaż swi - januszr prawdę Ci powie |