zlecenie spotów |
Autor |
Wiadomość |
aldroman
Początkujący
|
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 23:37 zlecenie spotów
|
|
|
Witam w tym miesiącu planuje postawić telebim i Potrzebuje kogoś do robienia spotów znajdzie się ktoś taki?? czas trwania od 10- 30sekund. TAKICH JAK NA http://web.oversize.pl/telebimy/ |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 00:43
|
|
|
Znajdzie się.
Ja, na przykład. (pisz na info[at]maciejkostecki.com)
inny przykład: http://gigatv.pl/ (na stronie znajdziesz kontakt)
Na tym forum jest pewnie dużo innych przykładów do znalezienia. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 12:03 Re: zlecenie spotów
|
|
|
aldroman napisał/a: | Witam w tym miesiącu planuje postawić telebim i Potrzebuje kogoś do robienia spotów znajdzie się ktoś taki?? czas trwania od 10- 30sekund. TAKICH JAK NA http://web.oversize.pl/telebimy/ |
Jasne, że się znajdzie
30 - 40$ za godzinę pracy ze swish. Podobna animacja nie powinna zająć więcej niż 2h. Grafiki dostarczasz?
swish_m at gazeta.pl |
|
|
|
|
^shastaan
|
Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 23:26
|
|
|
Swish na telebimy?
No nie wiem czy to dobry pomysł |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Sro 13 Sty, 2010 08:43
|
|
|
A dlaczego niedobry?
Swish produkuje pliki flash i nie ma tu żadnej różnicy czy kupiłeś macromedię, adobe czy Swish. To ta sama technologia
No może zależnie od wyboru więcej na piwo zostaje |
|
|
|
|
^shastaan
|
Wysłany: Sro 13 Sty, 2010 21:43
|
|
|
Nie mam absolutnie nic do swisha jeśli chodzi o produkcję flash. Mam licencje na Adobe Flash a w wielu przypadkach używam nadal swisha.
Chodzi mi raczej o to, że flash jako technologia nie jest do tego celu profesjonalnym rozwiązaniem.
Programy renderujące video są. |
|
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 08:45
|
|
|
Aha. Czyli uważasz, że lepszy AVI na ekran niż swf? |
|
|
|
|
^shastaan
|
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 09:41
|
|
|
A jak idziesz do kina to oglądasz swf? :] |
|
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 14:16
|
|
|
Czasami tak, oglądam w kinie SWF. Zwykle jak jadę do pracy metrem - w wagonach też oglądam SWF. W centrum jest samsunga reklama - także oglądam SWF. Biura podrózy wyświetlają na wystawach spoty w SWF - niekiedy niestety jeszcze w pałerpojntcie.
Wydaje mi się, że jednak to nie na temat... |
|
|
|
|
^shastaan
|
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 15:15
|
|
|
No właśnie. Przy pałerpojńcie napisałeś "niestety".
Ja uważam, że przy SWF, w tym kontekście, też należy postawić "niestety".
Flash jest do tego biedniutki. Owszem bardzo prosty spocik można zrobić ale porządny może wymagać na przykład PS, 3ds Max'a, edytora video i AE.
Dlatego wydaje mi się że ograniczenie się do ceny za godzine pracy w swishu jest odpowiedzią, która wprowadza aldromana (i innych użytkowników forum, którzy będą to czytać) w błąd.
Więc chyba jest trochę na temat. |
|
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 18:12
|
|
|
Pierwsza linijka od góry
SWiSH Forum
Tak więc cena w błąd nie wprowadza...
Choć oczywiście w niektórych regionach świata nadal używa się kamery i video do wyświetlania informacji. Jednak to nie jest także tematem dotyczącym Swish. |
|
|
|
|
^shastaan
|
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 18:40
|
|
|
Kolega aldroman zapytał o coś na forum swisha, to fakt.
Wiem o tym doskonale bo jestem na tym forum od dawna i nie jestem na nim przypadkiem.
Dlatego też zdążyłem się już zapoznać z sekcjami forum.
Tobie polecam to samo.
SWiSH Forum Strona Główna » Off-Topic » Zlecenia » zlecenie spotów
Post, na który odpowiadasz jest w dziale o zleceniach na forum off-topic i nie musi dotyczyć swisha i słowo swish w nim nie padło.
To Ty założyłeś, że dotyczy swisha. Moim zdaniem błędnie.
Moim zdaniem aldroman chce spoty i wali go w czym je zrobisz. Masz je zrobić dobrze, szybko i tanio a reszta go nie interesuje, moim zdaniem.
Moje zdanie jest nadal takie, że Twoja odpowiedź wprowadza w błąd.
Ale to tylko moje zdanie. Nie musisz się z nim zgadzać.
Ale nie rób ze mnie idioty kolorowaniem. Kup se kredki i wyżyj się w swoim pokoju
Myślałem, że to forum jest po to by dyskutować spokojnie, wymieniać się doświadczeniami, wiedzą i przemyśleniami. Natomiast jak czytam Twoje posty to odnoszę wrażenie, że lubisz mieć racje nawet jak jej nie masz i że jesteś tu po to żeby pokazać, że ją masz. |
|
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010 20:34
|
|
|
lol |
|
|
|
|
aldroman
Początkujący
|
Wysłany: Nie 17 Sty, 2010 20:33
|
|
|
dokładnie masz racje shastaan |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 08:37
|
|
|
Flash w wiosce stolycy na telebimach i jako reklamówki/info w wagonach metra. |
|
|
|
|
^shastaan
|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 19:17
|
|
|
w mojej wiosce są takie same, mają tak samo ograniczone możliwości,
a jeśli na avi widać pixelozę to robił spota leszcz albo klient nie miał kasy albo nie dał wystarczająco dobrych materiałów (czyli nie miał kasy) |
|
|
|
|
|
marcino
Mistrz
Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 159 Skąd: Bytów
|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 19:44
|
|
|
takie moje trzy grosze
aldroman napisał o jakie jakościowo spoty chodzi http://web.oversize.pl/telebimy/
I do tego ma być użyty AE, PS, 3D Max, no nie przesadzajmy |
|
|
|
|
spotyreklamowe
Początkujący
|
|
|
|
|
pedron306
Początkujący
|
Wysłany: Czw 05 Mar, 2015 08:40
|
|
|
Odkopuję temat, bo mam sprawę, myślę że podobną do poruszanego tu tematu. Mam w mieście porozstawiane multimedialne kioski. Potrzebuję kogoś, kto ogarnąłby mi temat spotów reklamowych, które mogłyby się na nich wyświetlać. Reklamy miałyby się wyświetlać w momencie kiedy nikt nie korzysta z urządzenia. Czy ktoś może polecić jakąś firmę, która zrobi takie spoty dobrze i byłaby zainteresowana stałą współpracą? |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Wto 10 Mar, 2015 14:07
|
|
|
Jasne. Poprosze o informacje o budżecie oraz przykład jak to ma wyglądać na swish_m@gazeta.pl |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
timon
Początkujący
|
Wysłany: Sro 16 Sie, 2017 12:16 Spot reklamowy
|
|
|
Witam,
chciałbym troszkę odświeżyć ten temat, ponieważ potrzebuję wykonać spot reklamowy dla mojego nowego produktu. Chciałbym, aby było to wykonane profesjoalnie, dlatego szukam osoby lub agencji, która posiada doświadczenie w tym temacie. Ktoś mógłby mi kogoś polecić? |
|
|
|
|
eden
Ekspert
Pomógł: 35 razy Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 265 Skąd: warsaw
|
|
|
|
|
nomono
Początkujący
|
Wysłany: Czw 09 Lis, 2017 14:31
|
|
|
Nasze studio może się tym zająć. Już wielokrotnie produkowaliśmy spoty reklamowe dla firm. Możesz je zobaczyć na stronie https://www.nomono.eu/portfolio/produkcje-video . Jeśli spodobają Ci się nasze realizacje, skontaktuj się z nami i napisz nam coś wiecej na temat swojej działalności. |
|
|
|
|
|