*swf in power point |
Autor |
Wiadomość |
Fryta86
Początkujący

|
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 19:45 *swf in power point
|
|
|
Witam.
Żeby nie było że nie szukałem - gdyż spędziłem na szukaniu dużo czasu.
Znalazłem m.in. bardzo pouczające wypowiedzi na ten temat w następujących miejscach:
FAQ - tu na forum:
http://swish.wodip.opole....opic.php?t=1365
albo:
http://office.microsoft.c...2303211045.aspx
Wszystko pięknie tyle że u mnie pojawią się dwa dodatkowe problemy.
Pierwszy bezpośrednio związany z umieszczaniem animacji *swf w prezentacji power point. Postępuje zgodnie z powyższymi instrukcjami jednak pojawia mi się błąd kiedy klikam pozycje Obiekt Shockwave Flash Object, a następnie rysuje przeciągając wskaźnik myszy na slajdzie. Oto ten błąd:
Nie mam pojęcia o co chodzi :/
Dodam że mam Macromedia Flash MX Professional 2004,
a Microsoft Office 2003.
Drugi problem już nie związany z prezentacją:
Robiąc animacje we flashu ustawiłem rozmiar 500 x 500. Po eksportowaniu do swf otwiera się dobrze - w konwerterach do avi obraz jest szerszy i wychodzi poza obszar robczy 500x500 :/ tak samo jak wrzucę ten swf bezpośrednio do przeglądarki www :/
I jeszcze jedno jak eksportuje z flash`a do avi wyskakuje mi błąd i d**a.
Za pomoc z góry - dzięki!
[ Dodano: Wto 12 Sty, 2010 07:14 ]
Nikt nie ma pomysłu co zrobić ? |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Wto 12 Sty, 2010 11:55
|
|
|
Przyjacielu,
Ja spróbowałem tego:
http://www.dvd-ppt-slides...powerpoint.html
(musiałem zainstalować powerpoint bo nigdy nie używałem - czyli jest w postaci nowej i niezmienionej - może to teżma znaczenie?)
i działa.
Swoją drogą to ciekawe, wykorzystywać powerpointa do prezentacji jak ma się coś do robienia animacji flash (hehehheh). Ja właśnie po to mam Swish
Z tego co pamiętam, jak ktoś kupił Macromedia to miał niezły support - może kontakt ze sprzedawcą (producentem) da lepszy efekt?
Przyjacielu, piszesz, że masz Macromedia Flash MX Professional 2004 a to jest forum Swish
Update kodeków, wywal magiczne narzędzia do robienia filmów i ripowania. Wywal Adobe FlashPlayer, wyczyść rejestr, zainstaluj od nowa.
Niestety, tylko tyle przychodzi mi do głowy.
Może pomoże ? |
|
|
|
 |
Fryta86
Początkujący

|
Wysłany: Wto 12 Sty, 2010 16:06
|
|
|
Dzięki.
Link który mi podałeś rozwiązał sprawę. W znalezionych przeze mnie źródłach było trochę inaczej :/
Ważne że działa.
Taka może śmieszna konfiguracja (animacja flash w prezentacji power point) bo wcześniej zrobiłem dość skomplikowaną animacje, a teraz postanowiłem wykorzystać ją w prezentacji.
Udało się chociaż dalej nie wiem dlaczego mój macromedia flash nie chce mi tego eksportować ani do .avi ani do .mov :/
trudno... - przeinstalowanie też nic nie pomogło...
Napisałeś jeszcze że to nie forum macromdia flash - tak - ale wszyscy są w temacie! No i udało się.
Jeszcze raz dzięki!
ps. po reinstalacji windowsa jeszcze pokombinuje z eksportowaniem... |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
|
|
|
 |
Fryta86
Początkujący

|
Wysłany: Sro 13 Sty, 2010 11:22
|
|
|
Moja prezentacja już wypalona i zaprezentowana ;]
Musze powiedzieć że Twoje przykłady robią wrażenie... Następną będę kombinował już tak jak mówisz...
ps. ściągam SWiSH`a obowiązkowo |
|
|
|
 |
|