|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Problem x2 |
Autor |
Wiadomość |
svenson666
Przyjaciel

|
Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 17:37 Problem x2
|
|
|
Witam,
stworzyłem pewien panel uzytkownika, wyexportowalem go do .exe, mam w nim kilkanascie linkow ktore przekierowuja na rozne strony ale chcialbym zeby linki te otwieraly sie w jednej karcie np. w mozilli... majac link, jaki target musze zastosowac i jak zapisac go z linkiem? probowalem na rozne sposoby i jakos nie chcialo mi zadzialac i caly czas otwieralo w nowej karcie :/
Drugi problem to czy jest mozliwosc by moja "animacja" wyexportowana do .exe miala funkcje on top czyli zeby okienko z "animacja" bylo zawsze na wierzchu?
Pozdrawiam
Sven Kubacki |
_________________ Człowiek codziennie uczy się czegoś nowego |
|
|
|
 |
Piotr
Ekspert

|
Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 18:33
|
|
|
on (press) {
getURL("cośtam.htm lub swf lub jeszcze inne cuś","_self");
}
u mnie zawsze działało ...
Pozdrawiam ... |
|
|
|
 |
svenson666
Przyjaciel

|
Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 19:38
|
|
|
nie działa target "_self" ktoś ma inna propozycję?
[ Dodano: Pon 14 Gru, 2009 19:45 ]
dodaje że "animacja" wyexportowana jest do .exe, może to mieć jakieś znaczenie?
[ Dodano: Wto 15 Gru, 2009 17:54 ]
nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na tak proste pytanie? kiedys tu bylo duzo wiecej osob ktore byly w stanie pomoc ale widze ze chyba wszyscy przechodza na adobe flasha :/ |
_________________ Człowiek codziennie uczy się czegoś nowego |
|
|
|
 |
Piotrek
Doradca

Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 69 Skąd: Krakow
|
Wysłany: Sob 19 Gru, 2009 09:50
|
|
|
_self jest czymś co interpretuje przeglądarka a nie exe. Exe uruchamia przeglądarkę za każdym razem kiedy klikniesz w linka a nie wyświetli tego w tym samym oknie bo pierwszą akcją jaką zrobi exe będzie odpalenie przeglądarki.
nie wiem czy nie skutecznie było by napisać linki do akcji w bat. czyli po kliknięciu na linka odpalasz zaimplementowany bat a on już mówi przeglądarce co robić, to chyba jest bardziej prawdopodobne, ale podkreślam to prawdopodobne nie pewne więc posprawdzaj co mogą skrypty bat.
Po za tym eksportowanie do exe to też lekka kicha, nie masz tam za wielu opcji a już na pewno nie osadzenia bat, proponuje swishstudio, walisz tam swf z całym śmieciem, który ma być zamknięty w exe, ja tak walczyłem już wkładają tam i baty i doc i pdf... no naprawdę masę różnego śmiecia
[ Dodano: Sob 19 Gru, 2009 10:54 ]
a tak btw bat to "pliki wsadowe" |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|