Hiperłącza, odnośniki |
Autor |
Wiadomość |
emin88
Praktyk

|
Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 00:50 Hiperłącza, odnośniki
|
|
|
Jak zwykle jako początkujący w programie swish mam problem. Chciałbym sie dowiedzieć jak zrobić hiperłącze. Po kliknieciu w dany obszar bym przeszedł do drugiej strony. Mam taki kod, ale nie wiem, czy jest sprawny i czy nie służy do pobierania plików
Kod: | on (release) {
getURL("www.ścieżka.pl","_self");
} |
a jeśli ten to w miejsce ścieżka mam wpisac lokalizacje danej strony na hdd, z którą chce łączyć ? |
|
|
|
 |
mielu

Pomógł: 131 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 07:16
|
|
|
jeśli chcesz wywołać stronę w internecie to potrzebny jest jeszcze protokół czyli http://www.itd.pl, a jeśli chcesz wywołać podstronę (wszystko jedno czy lokalnie czy w sieci) to dajesz tam tylko podstrona.html. |
|
|
|
 |
emin88
Praktyk

|
Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 22:50
|
|
|
czyli kod ma wyglądac tak
on (release) {
getURL("podstrona.html","_self");
}
[ Dodano: Pon 21 Wrz, 2009 23:03 ]
Cholera nie działa
on (release) {
getURL("tutaj wpisuje sciezke z dysku do podstrony konczac strona.html","_self");
}
nie działa :(:( pisze, że nie odnajduje strony, a wszystko jest w jednym folderze |
|
|
|
 |
mike-r
Początkujący

|
Wysłany: Wto 22 Wrz, 2009 08:13
|
|
|
Czy strona w ktorej jest osadzony flash nie jest przypadkiem w jakims podkatalogu?
Bo jesli tak to plik ktory chcesz otworzyc bedzie szukany wlasnie w tym podkatalogu.
Jesli chcesz otworzyc plik z poza tego podkatalogu uzyj:
Kod: |
on (release){
getURL("../strona.html","_self")
} |
pozdr. |
|
|
|
 |
emin88
Praktyk

|
Wysłany: Wto 22 Wrz, 2009 18:54
|
|
|
Kurde dzięki wam, ale ja robiłem wszytsko porawnie tylko, że lokalizacje podstrony wpisywałem bezpośrednio w skrypcie, a miało być u góry w pasku URL :(:( <lamer>
pozdr. |
|
|
|
 |
|