pomoc w zrobieniu mapy Polski z podziałem |
Autor |
Wiadomość |
emin88
Praktyk

|
Wysłany: Sro 09 Wrz, 2009 00:53 pomoc w zrobieniu mapy Polski z podziałem
|
|
|
Witam wszystkich
Jestem nowym userem forum i moja przygoda z swishem nie trwa długo bo jakieś aare godzin, ale potrafie juz zrobic proste animacje itd... mozna powiedziec, że mniejsze podstawy załapałem. Mam prblem chciałbym aby mi ktoś wytłumaczył jak zrobić mape Polski z podziałem administracyjnym, ale tak, aby po najechaniu na dane województwo zmieniła kolor. Muszę wycinac każde województwo i importowac do swisha, czy da sie to jakos zaznaczyć ?
Proszę o pomoc, jeżeli znajdzie się ktoś cierpliwy to, zeby napisał mi krok po kroku |
|
|
|
 |
roland
Site Admin Roland Zimek

Wersja SWiSH: Max4
Pomógł: 31 razy Wiek: 58 Dołączył: 21 Sty 2005 Posty: 424 Skąd: Opole
|
Wysłany: Sro 09 Wrz, 2009 07:12
|
|
|
Może ktoś ma na Forum mapę Polski z obecną liczbą województw w postaci CDR. Wtedy wystarczy kopiuj - wklej. A później dla każdego z województw skrypt:
Kod: | onSelfEvent (rollOver) {
myColor = new Color(this);
myColor.setRGB(0xFF0000);
}
onSelfEvent (rollOut) {
myColor.setRGB(0xF3CBAD);
} |
Ja mam mapę jedynie z 49. województwami. Dlatego też przykład który podałem działa tylko z taką mapą. Zobacz dla województwa opolskiego i katowickiego.
[ Dodano: Sro 09 Wrz, 2009 09:22 ]
To jeszcze raz ja. Uparłem się i zrobiłem. Może nie jest idealna, ale powinna wystarczyć - mapa Polski z 16. województwami.
Kliknij na tym tekście, aby zobaczyć przykład |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sro 09 Wrz, 2009 10:28
|
|
|
Musze przyznać, że dla mnie byłaby to bardzo satysfakcjonująca odpowiedź |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
zozio
Specjalista

|
Wysłany: Sro 09 Wrz, 2009 12:56
Moje WWW: http://www.telford.com.pl |
|
|
Rownierz posiadam taka mapke z dokladnym rozrysowaniem wojewodztw i animowane za pomoca swifta 3 D jak wroce do domu to udostepnie projekt oczywiscie jesli jestes jeszcze zainteresowany;) |
|
|
|
 |
emin88
Praktyk

|
Wysłany: Sro 09 Wrz, 2009 18:03
|
|
|
Dziękuje naprawdę odwaliłeś kawał dobrej roboty i mega mi pomogłeś. Jeszcze raz dziekuje za fachową pomoc. Myślę, że jestem chetny na wszystko co może mi sie przydać. Dzięki jeszcze raz...
[ Dodano: Sro 09 Wrz, 2009 18:10 ]
Aha mam jeszcze dpytanie
1 . Jest jakaś wtyczka, która mi umożliwi edytowanie tego w swoim swishu bo mam wersje swish max2 |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sro 09 Wrz, 2009 19:14
|
|
|
to nie bądź gupi i kup sobie aktualizacje za grosze :] |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
roland
Site Admin Roland Zimek

Wersja SWiSH: Max4
Pomógł: 31 razy Wiek: 58 Dołączył: 21 Sty 2005 Posty: 424 Skąd: Opole
|
Wysłany: Czw 10 Wrz, 2009 07:08
|
|
|
emin88 napisał/a: | est jakaś wtyczka, która mi umożliwi edytowanie tego w swoim swishu bo mam wersje swish max2 |
To co Ci podesłałem jest w SWiSH Max2 built 2008.08.12. Jeżeli Ty też masz Max2 to uaktualnij do najnowszego builda. Masz darmowe uaktualnienie w ramach tej samej wersji. |
|
|
|
 |
emin88
Praktyk

|
Wysłany: Pią 11 Wrz, 2009 07:42
|
|
|
Ale muszę miec oyginalną wersje programu tak ?aby pobrac darmowa aktualizacje ?
[ Dodano: Pią 11 Wrz, 2009 07:51 ]
a jezeli ktoś moze i ma chwilę wolna prosiłbym o uploadowanie mi tej aktualizacji:) potem sobie już poradze bo będę mógl edytowac wszystk u siebie i napewno dojde do genezy funkcjonowania tej mapy. gdyby ktos chcial ja chetnie pomoge na forum e sensie technicznym zajmuje sie php
[ Dodano: Pią 11 Wrz, 2009 07:54 ]
koledzy poradziłem sobie, tworzyłem na bazie skryptu, poprzednie pytanie sa nieaktualne. Dziekuje za pomoc. Ogólnie sobie pozwole skomentować - jest to bardzo dobre forum i moge pomuc, jeżeli zajdzie taka potrzeba w pozycjonowaniu lub w tworzeniu szaty graficznej pozdrawiam
[ Dodano: Pon 21 Wrz, 2009 00:58 ]
Kod: | http://www.megaupload.com/?d=30VMDOR2 |
skończyłem ją fiiiuuu co sądzicie jak na pierwsza wspolprace z swishem ? |
|
|
|
 |
|