Problem z tekstem |
Autor |
Wiadomość |
Michał
Praktyk
|
Wysłany: Sro 01 Cze, 2005 07:39 Problem z tekstem
|
|
|
Witam! Morze ktoś z was mi pomoże bo niedługo spale komputer;-) Wprowadzam teks i wszystko jest Ok z małym wyjątkiem.... w kilku czcionkach szczególne pisankach swish podmienia mi niektóre znaki na ariala i nie chodzi tu o polskie znaki typu żźął itp tylko o zwykłe litery np. fe itp lub całe fragmenty tekstu..... Ta sama czcionka w corelu zachowuje się normalnie wszystkie litery wyświetlają się poprawnie.
Kiedy robię export tekstu w Corelu np do .wmf a w swishu to zaimportuję z opcją importuj teks jako teks historia zaczyna się od nowa podmienia mi fragmenty tekstu lub poszczególne litery........
Ta sama czcionka na innym kompie w Swishu nie wyświetla polskich znaków a pozostałe normalnie......
Może ktoś miał podobny problem?? |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Sro 01 Cze, 2005 15:23
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
Ja osobiście nie, ale polecam przeinstalowanie SWiSH'a, ewentualnie kontakt z supportem SWiSH'a |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
MBabelek
Profesjonalista
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 175 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sro 01 Cze, 2005 18:53
|
|
|
czcionke z corela mozesz uzyc w swishu. jezeli cos sie zmienia lub jest napis niewidoczny wystarczy przerobic text na shape |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Sro 01 Cze, 2005 19:01
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
z shape'm jest jedynia taki problme, że jeśli znajdziemy jakąś literówke, a juz przerobiliśmy od shape, tot rzbe aod nowa kopiować. Nie ma już możliwości zmiany tekstu. |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
mariooshec
Początkujący
|
Wysłany: Sro 15 Cze, 2005 14:42
|
|
|
To nie jest wina swisha, niektóre fonty są nieprawidłowo zlokalizowane na polski język i problemy z prawidłowym odczytaniem mają również inne programy. Ja osobiście sprawdziłem ponad 200 fontów których używam z czego średnio co piąta jest nie do końca prawidłowa. |
|
|
|
|
|