kolejna chałtura do oceny :) |
Autor |
Wiadomość |
^sl01k
Pomógł: 42 razy Wiek: 28 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 355 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Sro 01 Kwi, 2009 00:03 kolejna chałtura do oceny :)
Moje WWW: cześć prac w stopce :) |
|
|
może nie oceniajcie funkcjonalnosci bo to nie moj pomysl... ale cała rezte ...
i pod niektorymi przegladarkami sa krzaki ... nie dotyczy uzytkownikow FF
stronka jeszcze jest dopracowywana...
www.sl01k.cal.pl/pc/ |
_________________ mam 12 lat i dopiero się uczę
http://sl01k.cal.pl/portfolio/
http://fachowo.co |
|
|
|
|
UndefinedMan
Mistrz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 154 Skąd: Nysa City
|
Wysłany: Sro 01 Kwi, 2009 01:08
|
|
|
jak zwykle pełen profesjonalizm..
Strona bardzo ciekawie zrobiona, że aż nie ma się do czego doczepić |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sro 01 Kwi, 2009 09:51
|
|
|
A ja się doczepie,
Dopracowałbym przejscia między "scenami" w intro.
Nie mówie, że są zrobione źle czy coś ale po płynnym ruchu następuje "wyskok" napisów poza stage i zmiana zdjęcia jest jakaś taka gwałtowna co mnie osobiście nieco drażni
Poza tym zwróć uwagę jak się zachowują buttony przy on roll over. Trudno mi powiedziec co chciałeś osiągnąć ale zaryzykuję stwierdzenie, że trzeba dograć ich zamianę "depths".
Ogólnie rzecz biorąc - podoba mi się |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
^sl01k
Pomógł: 42 razy Wiek: 28 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 355 Skąd: Trójmiasto
|
|
|
|
|
qncept
Ekspert Grafik komputerowy.
Pomógł: 4 razy Wiek: 90 Dołączył: 04 Kwi 2006 Posty: 275 Skąd: Z kątowni
|
Wysłany: Sob 04 Kwi, 2009 10:51 ....
|
|
|
Stronka na poziomie tylko poprawiłbym jakość zdjęć w intro.
Gdzieniegdzie widać szumy, proponuję plugin Imagenomic Noiseware Pro we Photshopie bądź edytować foty w Artizen HDR.
Skoro strona dotyczy lustrzanek to powinieneś zadbać o jakość zdjęć |
_________________ Pozdrawiam Wszystkich ...
... et bon Courage et Toujours en Avant
____________________________________-
moje projekty :
http://www.qncept.ovh.org
http://www.qncept.ovh.org/qndesign.html |
|
|
|
|
Lesiu
Bywalec
|
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 22:49
|
|
|
Hm, a ja powiem szczerze - uważam że tworzenie takich kolejnych stron w swishu to strata czasu Swish to fajne narzędzie do nauki programowania/robienia prostych animacji, ale jednak bardzo odstaje od aktualnych trendów flashowych. Piszę to bez żadnej złośliwości, raczej z własnego doświadczenia i jakiegoś tam rozeznania rynku - uważam że jeśli chodzi o slo1ka to warto odrzucić już swisha i zacząć rzeźbić poważniej. Wbrew pozorm jest to możliwe nawet w trójmieście.
Pzdr |
|
|
|
|
UndefinedMan
Mistrz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 154 Skąd: Nysa City
|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2009 23:58
|
|
|
zgadzam się z Lesiu..
swish to tak dla pół amatora, we flashu i pochodnych macromedii można o wiele więcej zdziałać, ale są o wiele trudniejsze.. |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2009 16:49
|
|
|
Po pierwsze, to jak lubicie flasha, to róbcie sobie we flashu, nikt wam nie broni.
Co więcej, flash nie jest wcale trudniejszy, szczególnie jeśli się zna Creative Suite.
Swish to swish i wybieramy go wszyscy głównie z tego względu, że jest świetną inwestycją, która jest na każdą kieszeń i szybko się zwraca.
Nie uważam żeby to forum było po to byśmy sobie mówili o tym ile rzeczy realnych we flashu się nie da zrobic w swishu. Raczej jest po to bysmy się od siebie uczyli robic jak najwiecej w swishu. Mozna się z Lesiem zgadzać, ale co z tego?
Ten wątek dotyczy strony, jej oceny, sugestii itp, houk. |
|
|
|
|
Lesiu
Bywalec
|
Wysłany: Sro 29 Kwi, 2009 21:00
|
|
|
Hn - nie zrozumieliście mnie, nie zamierzam się wdawać w przepychanki typu "mam większego penisa bo używam flasha". Po prostu uważam, że prace slo1ka są na tyle atrakcyjne i zaawansowane, że czas zmienić soft. Np wyżej opisany projekt - ogólnie fajny, dobrze wykonany. Ale... rzuca się w oczy słaby anty aliasing czcionek (to sie bardzo często pojawia w projektach swishowych).
Z technicznych elementów do poprawy to widzę 3 - jedne leży w założeniu żeby strona startowa ważyła 3 mega i miała "intro" - ogólnie intro to jest lans taki jak białe rękawiczki i gwizdek na wiejskiej zabawie. Poza tym to intro można anulować dopiero po załadowaniu się tych 3 mb... Drugi problem jest z akcjami na menu - daj na buttony akcje onDragOut - teraz można zaznaczyć wszystko przeciągając mysza poza obszar buttona. No i na koniec - problemy z głębokością buttonów.
Jeszcze raz podkreślam - Swish jest fajnym, praktycznym programem. Pracowałem w nim prawie dwa lata i dużo się dzięki temu nauczyłem. Ale na pewnym etapie okazuje się że np papervision 3d, box2d, swfaddress, a także masa innych bibliotek, jest potrzebna do pracy. Niestety w tym miejscu kończy się swish.
Pzdr |
|
|
|
|
|