Swf sie nie doladowuje ale po odsiwezeniu ok |
Autor |
Wiadomość |
gumisss
Początkujący

|
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 22:50 Swf sie nie doladowuje ale po odsiwezeniu ok
|
|
|
Witam
Jestem nowym uzytkownikiem forum. Od jakiegos czasu uzywam programu swishmax. Dlugo uzywalem go w podstawowym stopniu, ale ostatnio wdrazam sie w bardziej skomplikowane opcje i pojawil sie problem z ktorym nie potrafie sobie poradzic bo nie wiem skad wynika.
Otoz, zrobilem strone. Otwieram ja, leci ladnie preloader a po nim strona zamiast zaladowac sie w calosci to laduje sie jej fragment (banner ze zdjeciami i stopka) a nie wyswietla sie menu i glowna zawartosc strony. Po odswiezeniu f5 wszystko wyswietla sie nalezycie.
Oto adres strony www.truckpartner.com.pl/nowa/
Najdziwniejsze jest to ze nie dzieje sie tak zawsze. Raz wszystko zaladuje sie ok ale czesto dzieje sie tak jak napisalem...
Czy ktos jest w stanie powiedziec mi co moze byc nie tak?
Z gory dziekuje, pozdrawiam, Michal. |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009 00:48
|
|
|
Strona główna i menu (to co się nie zawsze ładuje) jest w osobnym swfie? |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
gumisss
Początkujący

|
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009 12:21
|
|
|
Wlasnie nie, calosc jest w jednym swfie.. |
|
|
|
 |
UndefinedMan
Mistrz

Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 154 Skąd: Nysa City
|
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009 15:47
|
|
|
musisz chyba wstawić SWI bo tak to nic nie zrobimy chyba, ja jeszce takiego problemu nie miałem. |
|
|
|
 |
gumisss
Początkujący

|
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sro 22 Kwi, 2009 09:26
|
|
|
Wydaje mi się, że problem polega na tym, że:
Kod: | onFrame (1) {
if (sceneFrameLoaded("<last scene>", 1)) {
nextSceneAndPlay();
}
} |
każe mu załadować liste obiektów w Scene_1, ma ona jedną klatkę i nic się w niej nie dzieje. Wszystko dzieje się w środku MC "aktywna", który jest z resztą utworzony chyba tylko dla przejrzystości.
Moja rada: przenieś całą zawartość MC "aktywna" bezpośrednio do "Scene_1" tak, żeby preloader obejmował ładowanie tego MC albo wrzuć cały MC do innego swfa i daj temu osobny preloader. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
gumisss
Początkujący

|
Wysłany: Czw 23 Kwi, 2009 10:31
|
|
|