Pomysł jest taki:
- filmy FLV są generowane automatycznie przez serwer z plików AVI kopiowanych do pewnego katalogu
- na podstawie listy plików server WWW generuje stronę z linkami do tych filmów
To wszystko wiem jak zrobić...
Problem jest taki:
- nie chcę generować do każdego filmu pary film.SWF/film.FLV (nie wiem nawet czy i jak można byłoby automatycznie wygenerowac plik SWF na serwerze)
- chciałbym do jakiejś animacji player.swf przekazywać tylko adres url pliku z filmem: film.FLV, film2.FLV itd
CZYLI mówiąc po chłopsku:
JEDEN player.swf do WIELU filmów FLV.
Obydwa komponenty dostępne w Swishmax2 operują na zewnętrznym pliku FLV, którego importuja przed wygenerowaniem wynikowego SWF i nie widzę tam mozliwości ustawienia nazwy tego pliku jako zmiennej.
Do AdobeFlash sa chyba takie komponenty dostepne, z tego co widze na róznych forum.
A jak to zrobic w SwishMax?
[ Dodano: Sro 11 Lut, 2009 11:41 ]
No i sam sobie poradziłem.
Okazuje się, że taki zewnętrzny film to jest obiekt pewnej klasy ActionScipt i jego metoda play(url) załadowuje i odtwarza plik z adresu url.
Dalej juz było prosto - w komponencie był to obiekt videoObject (komponent należy "odbiezpieczyć" aby wejść w jego składniki) i wystarczyło znaleźć w skyptach wywołanie videoObject.play() i dopisac tam tako parametr zmienną przypisywaną poprzez flashvars w tagach obiektu SWF w kodzie html na stronie.