SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Galeria filmów FLV
Autor Wiadomość
cezaryece
Początkujący

Wysłany: Sro 11 Lut, 2009 10:49   Galeria filmów FLV

Pomysł jest taki:
- filmy FLV są generowane automatycznie przez serwer z plików AVI kopiowanych do pewnego katalogu
- na podstawie listy plików server WWW generuje stronę z linkami do tych filmów
To wszystko wiem jak zrobić...
Problem jest taki:
- nie chcę generować do każdego filmu pary film.SWF/film.FLV (nie wiem nawet czy i jak można byłoby automatycznie wygenerowac plik SWF na serwerze)
- chciałbym do jakiejś animacji player.swf przekazywać tylko adres url pliku z filmem: film.FLV, film2.FLV itd

CZYLI mówiąc po chłopsku:
JEDEN player.swf do WIELU filmów FLV.

Obydwa komponenty dostępne w Swishmax2 operują na zewnętrznym pliku FLV, którego importuja przed wygenerowaniem wynikowego SWF i nie widzę tam mozliwości ustawienia nazwy tego pliku jako zmiennej.
Do AdobeFlash sa chyba takie komponenty dostepne, z tego co widze na róznych forum.

A jak to zrobic w SwishMax?

[ Dodano: Sro 11 Lut, 2009 11:41 ]
No i sam sobie poradziłem.
Okazuje się, że taki zewnętrzny film to jest obiekt pewnej klasy ActionScipt i jego metoda play(url) załadowuje i odtwarza plik z adresu url.
Dalej juz było prosto - w komponencie był to obiekt videoObject (komponent należy "odbiezpieczyć" aby wejść w jego składniki) i wystarczyło znaleźć w skyptach wywołanie videoObject.play() i dopisac tam tako parametr zmienną przypisywaną poprzez flashvars w tagach obiektu SWF w kodzie html na stronie.

^shastaan 

Wysłany: Pią 27 Lut, 2009 13:48   

wciśnij sobie "pomógł" ;]

cezaryece
Początkujący

Wysłany: Wto 03 Mar, 2009 10:18   

No i jednak nie jest tak pięknie jak się wydawało.
Filmy się ładują bez problemu, natomiast komponent playera (standardowy) nie działa jak należy...
Nie działa przewijanie filmu, a sama próba restartuje całe odtwarzanie. Problem w tym, ze filmy są godzinne i to jest bardzo wkurzające, gdy się przydarzy pod koniec.

Odpowiedz do tematu