Wyciszenie Muzyki |
Autor |
Wiadomość |
wesolyromek
Początkujący

|
Wysłany: Czw 19 Lut, 2009 06:36 Wyciszenie Muzyki
|
|
|
Witam. Moj problem polega na tym ze mam pod kazdy przycisk w menu na stronie podpisany inny utwor mp3 (kazdy to wycinek ok. 30 sek.). Jak zrobic przycisk ktory bedzie wyciszal dzwieki w ten sposob ze jak klikne na inny przycisk menu to nie wlaczy sie muzyka? Z gory wielkie dzieki za pomoc! |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pią 27 Lut, 2009 11:18
|
|
|
Dobrze rozumiem, że chcesz zrobić guzik, który wyłączy dźwięk tak, że nie będzie się go dało włączyć z powrotem?
Pytaj jaśniej. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
wesolyromek
Początkujący

|
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 08:39
|
|
|
Mam menu. Podpisane sa w nim pod przyciski utwory mp3. Pod kazdym przyciskiem uzylem fomuly "stopallsounds" i "playsound" aby przy nacisnieciu innegu przycisku w meny wylaczal sie poprzedni dzwiek a wlaczal ten podpisany pod przycisk. Potrzebuje jakos zrobisc przycisk na stronie do wyciszania. Tylko tak zeby pozniej po nacisnieciu jakiejs pozyci w menu muzyka znow nie ruszala |
|
|
|
 |
eden
Ekspert

Pomógł: 35 razy Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 265 Skąd: warsaw
|
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 11:46
|
|
|
Tez mam wrażenie, że chodzi o taki toggle button. Najprosciej go wykonac na konstrukcji warunkowej if
sam button bedzie zmieniał wartosć zmiennej (np. page_sound) na wartosć 0 lub 1
a Twoje skrypty trzeba zaopatrzyć w sprawdzenie tej zmiennej.
np.
Kod: | if(_root.page_sound == 1) {
// tutaj reszta kodu dla Twoich buttonów menu
} |
|
|
|
|
 |
wesolyromek
Początkujący

|
Wysłany: Nie 29 Mar, 2009 03:19
|
|
|
Przperaszam ze zawracam tylek... ale czy mozna to dokladniej i jasniej? Jestem jak na razie zielony w temacie swisha |
|
|
|
 |
|