|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
odlicznie do konkretnej daty |
Autor |
Wiadomość |
titlover
Początkujący

|
Wysłany: Czw 02 Paź, 2008 19:06 odlicznie do konkretnej daty
|
|
|
Witam. Szukałem na forum, ale niestety - nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Mianowicie chcę zrobić licznik, który odlicza do daty powiedzy końca tego miesiąca, w formie dni/godziny/minuty/sekundy.
Zegar, który jest w przykładach w swishu nie działa poprawnie. gdy dam mu datę dwa dni do przodu, pokazuje że tych dni jest 21.
Szukałem też na swish db, ale nie mogę pobrać stamtąd żadnego przykłądu (komunikat informujacy o usuniętym pliku).
Pomoże mi ktoś z tym, lub naprowadzi, co może być nie tak z tym zegrem, który jest już w swishu? Może to jakiś powrzechny problem?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
roland
Site Admin Roland Zimek

Wersja SWiSH: Max4
Pomógł: 31 razy Wiek: 58 Dołączył: 21 Sty 2005 Posty: 424 Skąd: Opole
|
|
|
|
 |
titlover
Początkujący

|
Wysłany: Pią 03 Paź, 2008 09:19
|
|
|
Muszę przyznać, że całkiem pouczające. Dzięki.
W międyczasie jednak doszedłem dlaczego błędnie wyświetla czas ten zegar, ktróry jest w swishu. Chciałbym go jeszcze tylko zrobić w formie preloadera, czyli w momencie gdy zegar osiagnie swój wyznaczony czas uruchamia się konkretna animacja. Zielony niestety jestem, i niebardzo wiem, jak to zrobić. Czy ktoś coś podpowie?
Mój dotychczasowy skrypt wygląda tak:
onFrame (1) {
var now: Object = new Date();
var target_date: Object = new Date (2008, 9, 21, 19, 0);
var diff: Number = target_date.getTime() - now.getTime();
//
var dR: Number = Math.floor((diff) / 1000 / 60 / 60 / 24);
var hR: Number = Math.floor((diff) / 1000 / 60 / 60 - (24 * dR));
var mR: Number = Math.floor((diff) / 1000 / 60 - (24 * 60 * dR) - (60 * hR));
var sR: Number = Math.ceil((diff) / 1000 - (24 * 60 * 60 * dR) - (60 * 60 * hR) - (60 * mR));
days_remaining.text = dR;
hours_remaining.text = hR;
minutes_remaining.text = mR;
seconds_remaining.text = sR;
}
onFrame (2) {
prevFrameAndPlay();
} |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|