|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
[SwishMax/XML] dziwne ładowanie XML'a, raz czyta, raz nie... |
Autor |
Wiadomość |
sinner
Początkujący

|
Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 13:15 [SwishMax/XML] dziwne ładowanie XML'a, raz czyta, raz nie...
Moje WWW: www.sinner.com.pl |
|
|
Witam,
wykonałem następującą stronę: http://www.artgalleryhabitat.com
Strona jest wykonana całkowicie we flashu i praktycznie każdy jej składnik jak obrazki czy dane są pobierane z XML'a.... niestety odczytywanie opiera się chyba na drodze losowej bo gdy wejdziemy do działu ARTISTS i wybierzemy konkretnego artyste to bywa tak, że za pierwszym kliknieciem nie pokażą się żadne obrazki ale np. za drugim już tak... albo tylko część się załaduje...
kod pobierania obrazków(miniaturek - bo z tym jest problem) dla każdego artysty wygląda tak samo:
Kod: |
onLoad () {
menuXML = new XML();
menuXML.ignoreWhite = true;
xmlsrc = _global.maker;
menuXML.onLoad = function(success) {
if (success) {
mainItem = this.firstChild.childNodes;
z = 1;
item.loadMovie(mainItem[z].attributes.maker + "/" + mainItem[z].attributes.ref + "-min.jpg");
}
};
menuXML.load(xmlsrc+"2.xml");
item.wordwrap=true;
}
onFrame (1) {
szerokosc=item._width;
wysokosc=item._height;
item._x=szerokosc/-2;
item._y=wysokosc/-2;
trace(item._x);
}
onFrame (2) {
prevFrameAndPlay();
}
onFrame (6) {
stop();
}
|
wyjaśnienie: w 1 klatce jest ustawione centrowanie obrazka, w 2ej siłą rzeczy przez to ze obrazek się jeszcze nie zaladował a już go "wycentrował" musiałem mu powtórzyć akcję w nieskonczonosc bo wcale tego nie robił.
Oczywiście do tekstu nie mogę się przyczepić zawsze się wyświetla ale obrazki za pierwszym kliknieciem czasami nie wszystkie się załadują.... jak temu zaradzić?
Z góry dzięki za wskazówki. |
_________________ // www.sinner.com.pl - strony internetowe |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|