Nowa odsłona portfolio |
Autor |
Wiadomość |
soja
Bywalec
|
Wysłany: Czw 10 Sty, 2008 17:55 Nowa odsłona portfolio
|
|
|
Czołem wszystkim! Podsyłam Wam do oceny poprawione pod względem wizualnym portfolio, podkreslam że jeszcze jest w fazie "płodzenia" wiec prosze niezjedzcie mnie ;] Ogólnie, bardziej stawiam na grafike niż na animacje Flash, (moze dlatego że chowam sie przed Wami jezeli chodzi o skryptowanie w Swish'u- respect 4 nugatt ) pozatatym bardziej wole Photosho'a niz skrypty MAXa
Co do wygladu to postawilem na HI-tech, i raczej na barwy i odcienie pastelowe, szary, bialy, i dla kontrastu i c.niebieski i zielony.
Moze ktos z Was powiedziec (juz slyszalem ze niepodoba mu sie łuk z menu.... hm mmm wg mnie lepiej to wyglada, niz krolujacy wszedzie betonowy prostokat na ktorym z gory na dol w jednym zedzie sa linki.
Oki.... wiec prosze o wyrozumialosc, poniewaz to jest ...hmmmm moze 3-4 spotkanie ze Swishem trwajace dluzej niz 3 godziny.... p.s. wiem wiem wiem... animacje batonow menu do poprawki . POWTARZAM to jest zarys portfolio, i bardziej stawiam na design
Wiec Panowie (i panie- o ile takowe sa prosze o opinie
http://ksonski.cal.pl |
|
|
|
|
Seb
Ekspert
Pomógł: 28 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Czw 10 Sty, 2008 22:15
|
|
|
opinia "under construction" |
|
|
|
|
mielu
Pomógł: 131 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 11 Sty, 2008 07:33
|
|
|
wiesz, coraz lepiej w porównaniu do poprzedniej wersji |
|
|
|
|
soja
Bywalec
|
Wysłany: Pią 11 Sty, 2008 10:32
|
|
|
Seb napisał/a: | opinia "under construction" |
Ojjjj chodzi mi o szablon strony glownej )) chociaz to do oceny ;] dzis/juto wszystko oddam pod ogien krytyki )) ale narazie tylko to |
|
|
|
|
qncept
Ekspert Grafik komputerowy.
Pomógł: 4 razy Wiek: 90 Dołączył: 04 Kwi 2006 Posty: 275 Skąd: Z kątowni
|
|
|
|
|
Seb
Ekspert
Pomógł: 28 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Pią 11 Sty, 2008 17:07
|
|
|
liczenie procentowe w preloaderze mi się nie podoba a asam efekt blasku super wyszedł.. może poza tym czarnym polem, bo taki jakiś tonowany stopniowo wszedł nie jednolicie
designik fajny ino długo się otwiera to wszystko
menu jakieś pixelowate w tym zoomie
generalnie spoko to wyszło, choć jak zawsze kwestia gustu.
mogłbyś jeszcze okna "under const" otwierane kończyć łagodnie tak jak się otwierają |
|
|
|
|
^sl01k
Pomógł: 42 razy Wiek: 28 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 355 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Sob 12 Sty, 2008 18:41
Moje WWW: cześć prac w stopce :) |
|
|
iwec ...
1.
cały łuk z menu = śmieć zupełnie niepasuje do nowego stylu tła i elementów granatowych .... widaać ze mógłbyś zrobic to lepiej
2.
dodaj w CSS no scroll ... po co strona ma sie przewijac jak zarowno na wide 1280-800 oraz 1024-768 widac co trzeba
3.
Przydał by sie tytuł strony i meta tagi oraz zagniezdzenie flasza w JS - swfobject.js - wiadomo o co chodzi ... a zeby uniknac chamskich ramek w IE
4.
przydała by sie akceleracja do wiekszosci efektów .... nigdzie jej niezauważyłem
5.
w poprzedniej wersji zdjęcie lepiej sie ładowało
6.
pozatym jest pieknie wszystkie szczwegóły sa dopracowane tyklo niekoniecznie do siebie pasuja (patrz punkt 1) |
_________________ mam 12 lat i dopiero się uczę
http://sl01k.cal.pl/portfolio/
http://fachowo.co |
|
|
|
|
Piotrek
Doradca
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 69 Skąd: Krakow
|
Wysłany: Pią 18 Sty, 2008 14:41
|
|
|
Fajne, prawie:
Nie koniecznie warto stosować bitmapy we flashu które sie obracają, wychodzi pixeloza, a przy skalowaniu to koszmar.
Jeśli robisz odbicie to spróbuj sie pobawić, żeby w chwili kiedy kółeczka się pojawiają działo się to także na odbiuciu, a nie, żeby odbicie stałe było.
Po za tym bardzo ciekawy design. Dobre ogólne wrażenie. |
|
|
|
|
|