Przejscie jednego obiektu w drugi |
Autor |
Wiadomość |
Sokrates
Praktyk

|
Wysłany: Pią 21 Gru, 2007 11:13 Przejscie jednego obiektu w drugi
|
|
|
Witam, mam takie pytanie.
Czy jest możliwość zrobienia w SWISHmax takiego efektu przejścia
jednego obiektu w inny.
Dokładnie mam obiekt który sie powiększa do pewnego rozmiaru i potem chcę aby ten obiekt przesunął sie w prawo i od razu obrócił sie tak aby mógł być widziany z boku i od przodu.
Mam zaimportowany obrazek (widok z przodu) ktory sie powiękrza teraz importuje drugi obrazek ktory chem umiescic z boku animacji (widok obrazka z boku i od przodu), ale nie moge zrobic przejscia z jednego obrazka w drugi. We Flashu Macromedii jest taka możliwość , a czy tu tez to można zrobić?
dzięki za pomoc... |
_________________ --
Dzięki,
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
eGloball
Bywalec

Wiek: 38 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 14 Skąd: Rabka Zdrój
|
Wysłany: Nie 23 Gru, 2007 14:06
|
|
|
A próbowałeś wstawić na końcu pierwszego obrazka efekt Fade Out a na początku drugiego Fade In...? |
_________________ Szymek
www.youphoto.pl |
|
|
|
 |
Sokrates
Praktyk

|
Wysłany: Nie 23 Gru, 2007 19:29
|
|
|
To i moze jest rozwiazanie, ale
tylko wtedy jesli obiekty sa prawie identyczne.
Akuratnie to rozwiaznaie testowalem na texcie (tzn pierwszy obiekt byl zwyklym napisem zrobionym w SWISHu a drugi obiekt byl obrazem zaimportowanym do SWISHa) i niestety nie wygladalo to ladnie wiec zrezygnowalem z tego rozwiazania...
a jesli chodzi o moj problem to chce zrobic aby obiek lecial z lewej strony animacji do prawej i gdzies w polowie drogi zmienil sie np z domku jednorodzinnego w człowieka...
(taki przyklad, jak widac obiekty sie roznia konturami, rozmiarem, generalnie wygladem).
We Flashu Macromedii jest to tak rozwiazane ze ustawiam obiekt np domku z lewej strony, nastepnie kopiuje ten obiekt na prawa strone animacji, nastepnie obiekt (kopie pierwszego) podmieniam np na obrazek czlowieka i zaznaczam na listwie czasowej plynne przejscie.
(Pisze z palca bo robilem to przeszlo rok temu...)
i nastepuje w polowie animacji przejscie z domku (z lewej strony) do czlowieka (z prawej strony).
o cos takiego mi chodzi...
Czy to jest mozliwe do zrobienia w SWISH'u
Dzieki,
Pozdrawiam... |
_________________ --
Dzięki,
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Seb
Ekspert

Pomógł: 28 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Nie 23 Gru, 2007 22:48
|
|
|
Sokrates napisał/a: |
Czy to jest mozliwe do zrobienia w SWISH'u
|
nie |
|
|
|
 |
Mystic
Praktyk

|
Wysłany: Nie 23 Gru, 2007 23:07
|
|
|
Muszę się zgodzić z SEb'em, nie ma takiej możliwości sam nad tym bardzo ubolewam i mam nadzieję ze w następnym SHWISHu już to będzie... Taki efekt jest baaardzo przydatny no ale coż... |
|
|
|
 |
Sokrates
Praktyk

|
Wysłany: Pon 24 Gru, 2007 14:28
|
|
|
Szkoda...