SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z pamięcią i preloaderem
Autor Wiadomość
amakuz
Praktyk

Wysłany: Wto 18 Gru, 2007 23:18   Problem z pamięcią i preloaderem

Mam pytanie natury technicznej, czy mozna w programie przydzielić większą ilość pamieci aby mimo dużego pliku swi , program nie zawieszał się i działał sprawnie?

Drugi problem to preloader. Tworzę prezentację z przeznaczeniem na cd. W jednej scenie umieściłam button który wywołuje sprite do którego ładuje się zewnętrzny plik z filmem. Film jest dość duży 75 MB. Ładuje sie dość długo. Chcę zrobić preloader w duszku gdzie ma załadować się film i tu mam problem . Wszystkie informacje jakie znalazłam dotyczą preloderów do sceny.

Proszę o radę.

Qiub
Doradca

Wysłany: Wto 18 Gru, 2007 23:57   

1 - oczywiscie ze sie da ... dajesz wiekszego swapa windowsowi no i oczywiscie w zadaniach mozesz zwiekszyc i prio. CPU oraz Pamieci... windows nie ma niesetety wiekszych mozliwosci

2. w ladowanym pliku robisz preloader, a plik ladujac sie wywoluje go automatycznie.

zapewniam ze wszystkie /no prawie wszystkie/ preloadery mozesz uzyc i bada poprawnie ladowac :D

swish niestety nie jest tak rozbudowany jak flash i nie da sie mu definiowac pewnych rzeczy... dodatkowo preloader nie pojawia sie juz w pierwszych klatkach - no chyba ze animacja taka mala :) - chociaz kto wie... moze mielu albo nugatt juz cos takiego maja ! Niech oni sie wypowiedza tez !

un macho con cojones de ferro :) yeah baby;)

amakuz
Praktyk

Wysłany: Sro 19 Gru, 2007 00:30   

Dzięki ale co do tej pamięci to nie bardzo rozumiem, może bardziej łopatologicznie?

Czy mogę iść na łatwiznę i poprosić kogoś o przykład takiego prelodera.
Mam za sobą tyle nieprzespanych nocek że mózg przestał mi funkcjonowac, a musze skończyć przed świętami.

Please

Qiub
Doradca

Wysłany: Sro 19 Gru, 2007 07:18   

z pamiecia ... to juz widze nie ma sensu przemawiac 75Mb to w ramie max 150Mb wiec nie ma sie co podniecac, gorzej z CPU. No ale chyba bedziesz to uruchamial na jakims przynajmniej 1500Mhz wiec raczej nie widze problemow, dodatkowo wydajnosc podniesc moze dobra grafika, nvidia sie raczej do tego nie nadaje to jakosc renderingu 2d w nvidi pozostawia wiele do zyczenia, polecam ATI. No chyba ze masz mozliwosc zalatwienia sobie grafy nvidi quadro albo ati firegl to bez zajakniecia powinno pociagnac nawet na CPU 166 taki pliczek

a z preloaderem http://files.swish-tutori...ct=file&id=1032

zaciag, wklej pierwsza scene do twojego projektu, JAKO PIERWSZA
odpal, dziala !

un macho con cojones de ferro :) yeah baby;)

Odpowiedz do tematu