Zamknięty przez: nugatt Nie 25 Lis, 2007 16:25 |
projekt strony ..oceńcie!! www.szlaki-roztocza.yoyo.pl |
Autor |
Wiadomość |
rock10
Początkujący
|
Wysłany: Pią 23 Lis, 2007 12:16 projekt strony ..oceńcie!! www.szlaki-roztocza.yoyo.pl
|
|
|
projekt strony w swishu do oceny. oceńcie projekt a nie informacje na stronie. oceny można wpisywać w księdze gości pozdrawaim
[ Dodano: Pią 23 Lis, 2007 12:18 ]
aha adres to www.szlaki-roztocza.yoyo.pl czekam na komentarze co do projektu na stronę informacyjną o szlakach roztocza itd. Niema tam jeszcze informacji konkretnych ale projekt jż powstał i z założenia będzie tak wyglądał
[ Dodano: Pią 23 Lis, 2007 15:21 ]
i jak oceniacie taki projekcik strony? |
|
|
|
|
nugatt
Pomógł: 75 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 23 Lis, 2007 15:39
|
|
|
a co to reklama canona? menu paskudne |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
|
rock10
Początkujący
|
Wysłany: Pią 23 Lis, 2007 15:50 odpowiedz
|
|
|
nugatt napisał/a: | a co to reklama canona? menu paskudne |
Ehhh no chłopie a nie zauważyłeś jakie ty masz menu? hahaha przecież masz gorsze niż na mojej stronie
Akurat do tej strony pasuje takie menu i wydaje mi się że wcale nie jest takie złe. |
|
|
|
|
Seb
Ekspert
Pomógł: 28 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Pią 23 Lis, 2007 19:40
|
|
|
boję się pisać, bo prosisz chłopie o ocenę a potem licytujesz... ale spoko
jak na pierwszą stronę super, jednak, że tego nie wiemy to..
mi zamiast menu, wyskakuje reklama fly.pl
(kiedy zaczniecie uzywac serwerów czy domen bez reklam-ludzie wspierający popupy i inne takie? )
menu fatalne (reklamę można zamknąć niestety ) ale (uwaga +) sama w sobie kolorystyka menu mi się podoba
canon wycięty chyba w paincie i do tego ten fatalny biały cień z cs'a, ble, nie podobać się
błysk na nim jak na rosyjskim clipie świątecznym, ble.. lepiej było zrobić otwieraną lampę dającą po oczach
przeskok z "galerii" na "o mnie" pozostawia dużo do życzenia... czyt. zmiany, jak nie widziałeś to kliknij i zobacz
ogólnie.. galeria nie trzyma się menu... menu aparatu... aparat ptaka... ptak ramki od formularza..
najlepiej wgm ze strony wypada kolorystyka menu
i wczytywane okno kontaktu, choc tez mógłbyś dopracować bo nie zacieniowałeś tego
na tyle zeby nie widziec gdzie sie konczy (rozjaśnij monitor?)
tak czy siak, pewnie robisz dobre foty a eos z górnej półki to moje marzenie jak na razie ahoj |
|
|
|
|
rock10
Początkujący
|
Wysłany: Pią 23 Lis, 2007 20:10
|
|
|
To jest moja pierwsza strona i nie jest do końca dopracowana. chodzi mi tylko o ocenę takiego projektu strony. o to co sądzicie o nim i czy jest dobry? ulegnie on zmianie na pewno pod wieloma względami. Zastanawianie się czy menu jest takie czy inne jest bez sensu. chodzi mi o zarys ogólny strony o grafikę w niej ujętą i i ogólne wrażenie. Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
|
Seb
Ekspert
|
Wysłany: Pią 23 Lis, 2007 20:15
|
|
|
na pierwszą stronę jest git. gratuluję |
|
|
|
|
nugatt
|
Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 20:58
|
|
|
rock10 napisał/a: | nugatt napisał/a: | a co to reklama canona? menu paskudne |
Ehhh no chłopie a nie zauważyłeś jakie ty masz menu? hahaha przecież masz gorsze niż na mojej stronie
Akurat do tej strony pasuje takie menu i wydaje mi się że wcale nie jest takie złe. |
a co Cię interesuje moja strona. temat jest o twojej. chciałeś opinii to ją dostałeś. masz rację Twoje menu jest 'cacy', a moje 'be' (choć nawet nie wiem które, może wszystkie, ale dodam jeszcze raz 'NIE INTERESUJE MNIE TO!!!!' jeszcze raz off-top to się zdenerwuje i odpoczniesz na chwilę od tego forum). może trochę za mało rozwinąłem moją wypowiedź. w Twoim menu nie podoba mi się:
1. kolor przy najechaniu
2. 'równomierne' rozłożenie linków w poziomie i w pionie.
3. sposób w jaki księgą gości mieści się między dwoma pionowymi liniami
4. napis 'księga gości' zmienia delikatnie położenie przy przechodzeniu między działami
5. napis 'księga gości' - 'ę' i 'ś' są z innej czcionki
6. nie wiem czy to kwestia kompresji, czy czegoś innego, ale w menu widać jakieś prostokąty w tle. może to zamierzony efekt, ale mi sie nie podoba.
reszta strony:
1. ten ptak (chyba orzeł) nie podoba mi się. przez niego robi się jarmark.
2. kontakt i księga gości nawet trzyma klimat całej strony (te białe pola trochę rażą), ale 'o mnie' i 'galeria' to jakby z innej bajki.
3. aparat - brzydko wycięty i jakiś taki pikselowaty. wydaje mi się, że lepszy byłby jakiś render nieistniejącego aparatu.
to moja opinia, masz prawo się z nią całkowicie nie zgadzać. ale może któraś sugestia Ci sie przyda. po to właśnie dałeś stronę do oceny.
ogólnie pomysł był niezły, z wykonaniem gorzej i dlatego strona wogóle mi sie nie podoba.
"ale jak na pierwszą stronę jest całkiem spoko."
załączam screen co mniej więcej komentowałem.
|
|
|
|
|
rock10
Początkujący
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 09:50 www.czujny.prv.pl
|
|
|
Twoja strona www.czujny.prv.pl niema ani wyglądu ani wykonania!!! Masz menu beznadziejne animacje na twojej stronie wyglądają jakbyś wo gule nie znał możliwości Swisha ani flasha!! Oczywiście Skoro ty jesteś moderatorem tego forum to już negatywnie się nie można wypowiadać.
Co go grafiki na twojej stronie www.czujny.prv.pl :
1.Zdjęcie Twoje jest jakieś takie pikselowate! Wiesz co to jest Photoshop? radze się zapoznać bo gorzej sformatowanego zdjęcie nie widziałem.
2 Menu masz zupełnie bez pomysłu zrobione. tak jakbyś sie śpieszył i piana by ci z pyska leciała ze udało Ci się coś kolwiek w tym swishu zrobić.
3. Niewidze tu kompletnie żadnego pomysłu na strone. Ta ramka Bordowa zupełnie niewspółgra z czarnym tłem. Popraw To!!
Ogólnie to jak na 25lat to całkiem nieźle Ci poszło z ta stroną. |
|
|
|
|
Seb
Ekspert
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 10:40
|
|
|
jest ta różnica, że ta strona powstała zanim się urodziła wersja swishmaxa2, swishmaxa a ludzie dzialali na swishu-tego raczej nie pamiętasz, he? to dobrze... bo ja też poznawałem wtedy efekt move
kolejna sprawa- post dotyczy Twojej strony- więc mimo humoru gdzieś tam wyczuwanego w tembrze głosu świeżaka z Zamościa jest słabą wizytówką na dzień dobry " to mój 3 post" oceńcie stronę bo regulamin gdzieś tam obowiązuje
3. moderator ma zawsze rację
4. jak nie ma racji... patrz pkt 3
zmieniłeś coś w swojej stronie? mam zaglądać i oceniać? - odpowiadaj tylko na to, powyższe nie dotyczy tego posta |
|
|
|
|
nugatt
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 13:04
|
|
|
rock10 napisał/a: | Oczywiście Skoro ty jesteś moderatorem tego forum to już negatywnie się nie można wypowiadać. | moja strona kiedyś była oceniana. potem się zmieniła i zamknąłem temat. teraz oceniamy twoją - dalej tego nie rozumiesz? - 1 ostrzeżenie
rock10 napisał/a: | 1.Zdjęcie Twoje jest jakieś takie pikselowate! Wiesz co to jest Photoshop? radze się zapoznać bo gorzej sformatowanego zdjęcie nie widziałem. | idź do okulisty.
rock10 napisał/a: | 2 Menu masz zupełnie bez pomysłu zrobione. tak jakbyś sie śpieszył i piana by ci z pyska leciała ze udało Ci się coś kolwiek w tym swishu zrobić. | jesteś nie sprawiedliwy i obrażasz mnie - 1 warn
ps. strona nie jest robiona w swishmax.
rock10 napisał/a: | 3. Niewidze tu kompletnie żadnego pomysłu na strone. Ta ramka Bordowa zupełnie niewspółgra z czarnym tłem. Popraw To!! | Nie. Sam sobie popraw swój jarmark.
Jeśli nie umiesz znieść krytyki to nie dawaj strony do oceny, tylko oglądaj ją sobie w offlinie, wmawiaj sobie że jest ładna i takie tam (tak jak lubisz, nie wnikam w to).
rock10 napisał/a: | Masz menu beznadziejne animacje na twojej stronie wyglądają jakbyś wo gule nie znał możliwości Swisha ani flasha!! | animacje masz zupełnie takie same (fadein i fadeout i najazd guzików). niestety strona już nie działa
tylko przypadkiem nie kasuj postów (były takie żenujące praktyki)
strony z tymi wszystkimi efektami swisha użytymi przesadnie wyglądają śmiesznie. a takie zwykle są początkujących użytkowników programu swishmax. ja takich nie robię. lubię proste.
Cytat: | Ogólnie to jak na 25lat to całkiem nieźle Ci poszło z ta stroną. | tak robiłem ją przez 25 lat, a ty swoją w gimnazjum na przerwie. jesteś najlepszy. robisz wspaniałe strony. projekt najlepszy jaki widziałem. dam z niego 3000PLN. |
|
|
|
|
rock10
Początkujący
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 13:32 do www.czujny.prv.pl
|
|
|
Widze że mało się nie rozpłaczesz "czujny" HAHA Dałeś mi ostrzeżenie tak jakbyś nie umiał znieść krytyki swojej strony.
Przecież wystarczy popatrzeć na dwa zdjęcia które sa zamieszczone mojej strony i twojej. Od razu widać która strona jest lepsza. :D
Ale ty jestes biedny Obraziłem Pana Administratora Będziesz teraz płakał z tego powodu ze mi się twoja strona wo gule nie podoba?
Spójrz jeszcze raz na zdjęcie twojej strony Tylko nie bulwersuj się zabardzo i będz CZUJNY hehe |
|
|
|
|
Seb
Ekspert
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 13:36
|
|
|
kasuj Tomek temat, gościa out'uj, nie dogadamy się z takim.. |
|
|
|
|
rock10
Początkujący
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 14:01
|
|
|
Seb napisał/a: | kasuj Tomek temat, gościa out'uj, nie dogadamy się z takim.. |
Tomek z pewnością teraz szykuje dla mnie jakieś kolejne Ostrzeżenie |
|
|
|
|
^sl01k
Pomógł: 42 razy Wiek: 28 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 355 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 14:15
Moje WWW: cześć prac w stopce :) |
|
|
HA ha HA
rock nie masz racji twoja strona niewygladala a tomka wyglada i jest 100% lepsza mimo ze jest mniej efektow to liczy sie styl ktorego niemasz ... jazda twoja podstrona byla z innej beczki .... nic do siebie niepasowalo ... u tomka wszytsko do siebie pasuje ... ma pare bledow ale to sa szczegoy .... pozatym twoja strone daloby sie wykonac w calosci w xhtml'u jedyna twoja animacja to gif smieszego orzelka i chyba wszystko wiec po co uzywac FLASHa
bezsens nad bezsensami brak logiki brak pomyslu, brak szacunku ....
wchodzisz na tomka a prawda jest taka ze nieumiesz nawet 1/100 tego co on ....
dorosni |
_________________ mam 12 lat i dopiero się uczę
http://sl01k.cal.pl/portfolio/
http://fachowo.co |
|
|
|
|
rock10
Początkujący
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 14:22
|
|
|
cytuje : "rock nie masz racji twoja strona niewygladala a tomka wyglada"
Jeszcze tak inteligentnego zdania to nie słyszałem bbbuuuaaa hahahahahah
czujny prosi kolegów żeby mu pomogli bo sam jest załamany bo jak to określił OBRAZIŁEM GO hahaha
Cyrki nie z tej ziemi z tym czujnym. Masz jakieś kompleksy chyba skoro tak się bulwersujesz |
|
|
|
|
^sl01k
Pomógł: 42 razy Wiek: 28 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 355 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 14:27
Moje WWW: cześć prac w stopce :) |
|
|
stary nioejestem kolega czujnego poprostu mam do niego szcunek bo cos ze soba reprezentuje .... ty natomiast nie ...
i mowie jak do debila gdyz za takiego cie uwazam
Cytat: | cytuje : "rock nie masz racji twoja strona niewygladala a tomka wyglada" |
brak umiejestnosci i rozwydrzona morda |
_________________ mam 12 lat i dopiero się uczę
http://sl01k.cal.pl/portfolio/
http://fachowo.co |
|
|
|
|
rock10
Początkujący
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 14:36
|
|
|
Dobra dobra już się tak nie tłumacz. Ty już pokazałeś na co cie stać wypowiedzią powyżej buuaa hahahaha lol
/\
||
||
Debil czy co? |
|
|
|
|
Seb
Ekspert
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 14:41
|
|
|
czasami załuję ze nie mam przycisku więcej... |
|
|
|
|
nugatt
|
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 16:19
|
|
|
wieś.jpg? nieźle. to miało mnie obrazić? równie dobrze zdjęcie mogło być zrobione w zamościu. byłem tam i widziałem. dalsza dyskusja nie ma sensu. temat zamykam, a użytkownik dostaje jeszcze 4 warny |
|
|
|
|
|