Zawirusowana strona - pomocy !!! |
Autor |
Wiadomość |
agula-7
Bywalec
|
Wysłany: Sro 31 Paź, 2007 11:16 Zawirusowana strona - pomocy !!!
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich, otoz na poczatku przepraszam ze zamieszczam post w tym dziale ale nie wiedzialam gdzie go wrzucic. Moj problem polega na tym ze zrobilam stronke i wrzucilam na serwer na poczatku na www.webd.pl i po kilku dniach zdziwilam sie bo na stronie pojawily sie wirusy, wiec pomyslalam zeby zmienic serwer i wrzucialm na serwer neostrady ktora posiadam i bylo kilka dni ok, az tu nagle znowu wirusy sie pojawily i juz nie wiem jak sobie poradzic z fantem:/ Co najgorsze pkazuje mi ze stronka moja jest wykorzystywana do kradziezy pinow ogow itp, wiec ja od razu wylaczylam-prosze pomozcie jak odwirusowac site, zeby chodzil jak wiele w sieci i nie czepialy sie do niej robale itp:( dziekuje wszystkim z gory za pomoc. |
|
|
|
|
mielu
Pomógł: 131 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sro 31 Paź, 2007 11:46
|
|
|
jaka stronka w czym zrobiona i czy ty nie masz wirusów u siebie na kompie czy korzystasz z php, czy includujesz tam pliki i w jaki sposób |
|
|
|
|
agula-7
Bywalec
|
Wysłany: Sro 31 Paź, 2007 12:34
|
|
|
stronka zrobiona w swshmax, bez php tylko swish czyli pseudo flash. Wirusów w kompie nie mam przynajmniej zaden z antywirów nie pokazuje mi ich, pliki laduje na serwer za pomoca Total commander-a. to chyba tylko tyle. |
|
|
|
|
mielu
Pomógł: 131 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sro 31 Paź, 2007 12:57
|
|
|
te wirusy dopisywały sie do html czy swf |
|
|
|
|
agula-7
Bywalec
|
Wysłany: Sro 31 Paź, 2007 17:12
|
|
|
wydaje mi sie ze zarowno do Html i do Swf:( bo jak odpalalam przez html to byly ale takze byly jak odpalalam przez swf. |
|
|
|
|
qncept
Ekspert Grafik komputerowy.
Pomógł: 4 razy Wiek: 90 Dołączył: 04 Kwi 2006 Posty: 275 Skąd: Z kątowni
|
Wysłany: Pią 02 Lis, 2007 09:41 ...
|
|
|
Zdecydowanie są ukryte w skrypcie swf i najczesciej są chronione przed edycja. Chamstwo sie szerzy. |
_________________ Pozdrawiam Wszystkich ...
... et bon Courage et Toujours en Avant
____________________________________-
moje projekty :
http://www.qncept.ovh.org
http://www.qncept.ovh.org/qndesign.html |
|
|
|
|
|