SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z programem SWISH MAX2
Autor Wiadomość
fabrykait
Początkujący

Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 20:30   Problemy z programem SWISH MAX2

Pytanie do użytkowników wersji SWISH MAX2.Czy możliwe jest żeby na komputerze z dwurdzeniowym procesorem Intela 3,36GHz,pamięć operacyjna 2GB 800MHz,płyta główna ASUS P5LD2, grafika GiGABYTE NVIDIA GEFORCE 6600 256MB nie dało się komfortowo pracować.Pomijając fakt że w momencie przemieszczania obiektu przy pomocy myszy lub klawiatury obydwa rdzenie obciążane są w 100% to nie można precyzyjnie tego obiektu przenieść w konkretne miejsce, nie jest możliwe płynne przesuwanie - występuje uciążliwe szarpanie.Takie objawy nie występowały w SWISH MAX. System operacyjny na którym pracuję to Windows XP Profesional.....Nawet nie chcę myśleć co będzie pod VISTĄ. :?

Qiub
Doradca

Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 21:51   :D

Na ja takowy problem mialem na C2D... ale to historia teraz jest klocek x2 2350 na radiatorze samym... i o dziwo nie ma tego problemu. Nie czaje z czym moze byc problem. Albo problem z CPU Intela albo z plyta glowna intela!

un macho con cojones de ferro :) yeah baby;)

nugatt 

Wysłany: Czw 25 Paź, 2007 12:18   

fabrykait napisał/a:
Nawet nie chcę myśleć co będzie pod VISTĄ.
może lepiej. na viście swishmax działa bez problemu, jak jakiś program albo sprzęt nie działa to wina producenta a nie Billa

fabrykait
Początkujący

Wysłany: Czw 25 Paź, 2007 15:10   

nie ubliżając Billowi, pod vistą problem nie zniknął - sprawdziłem....zgadzam się że jest to problem producenta sprzętu lub oprogramowania, ale chyba swish max2 nie ma takich wymagań sprzętowych jak windows vista.swish2 powinien bez problemu pracowac juz na PIII 300MHZ - jak zapewnia producent. Niby nowe oprogramowanie a działa gorzej na tym samym sprzęcie co pierwsza wersja swisha

nugatt 

Wysłany: Czw 25 Paź, 2007 20:18   

fabrykait napisał/a:
Niby nowe oprogramowanie a działa gorzej na tym samym sprzęcie co pierwsza wersja swisha
napisz do nich o tym może coś poradzą

fabrykait
Początkujący

Wysłany: Pią 26 Paź, 2007 21:46   

jest to nie do opisania. podaje im ze program mi sie tnie przy pracy na nim a oni odpisują żeby wysłać im gotową animacje :( chyba coś tu nie tak >:-=

nugatt 

Wysłany: Nie 28 Paź, 2007 09:58   

fabrykait napisał/a:
animacje :( chyba coś tu nie tak >:-=
może chcą jakoś sprawdzić czy masz oryginalną wersję, bo jak nie to po co dawać ci "support"

fabrykait
Początkujący

Wysłany: Czw 08 Lis, 2007 12:58   

Problem nie tyle rozwiązany,co rozwikłany. Przypuszczalnie problemy sprawia grafika, która w 3D daje sobie świetnie radę - mimo że karta nie najnowsza - to już 2D w swish max2 sprawia jej kłopot.Programik przetestowany na laptopie o wiele słabszej konfiguracji śmigał aż miło było popatrzeć.

[ Dodano: Sro 21 Lis, 2007 13:04 ]
Nie wiem co jest, ale od jakiegoś czasu swish max2 potrafi koncertowo się wywalić.Objaw ten najczęściej występuje kiedy używam klawisza "delete" do usunięcia jakiegoś element z projektu.Wiem, wiem...mogę go przecież nie używać, ale chyba nie o to chodzi.
Ogólnie programik bardzo fajny- ( powiedziałbym,że jestem fanem -duże możliwości za niewygórowaną cenę :-D= ) - momentami upierdliwy ... przynajmniej w mojej konfiguracji sprzętowej i tylko ja mam takie problemy.Trochę to rozczarowuje bo z poprzednia wersją nie było żadnych problemów.Oprogramowanie oczywiście było, jest i będzie w pełni legalne.

Odpowiedz do tematu