SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
SwishMax + PHP
Autor Wiadomość
heniek22 
Początkujący

Wysłany: Pon 10 Wrz, 2007 20:13   SwishMax + PHP

Mam ogromny problem! Błagam wszystkich o pomoc :( Mam zrobiona swietna strone w SwishMax i mam baardzo duzy problem :( Wszystkie linki z menu ladowane sa do ramki ktora znajduje sie obok. I nie mam pojecia jak zrobic tak aby po kliknieciu w "Księga Gości" Otworzylo mi cały plik PHP w tym okienku. Czytalem tylko ze da sie zrobic tak zeby wczytac tylko jedna zmienna z pliku PHP i dlatego najpierw sie pytam czy da sie zrobic tak zeby ten pliczek byl zaladowany w całosci do tej ramki i czy on juz bedzie tam sam działał, czyli jak klikne "dodaj wpis" to nastepna podstrona tez sie otworzy w tej ramce czy na całosci. Bardzo bym chcial aby to wygladalo tak, ze klikam w "Ksiega Gosci" i w ramce otwiera mi sie ksiega i w tej ramce to wszystko sobie działa. Mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie i pomozecie:) Jak juz cos to probowalem juz opcja "Virables" czy cos takiego i nic mi nie otwieral :(

Dzieki wszystkim.

Kermit 
Profesjonalista

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 12:33   
   Moje WWW: www.tsi.f6.pl

hehehehehe jak sie domyslam to sam tej "SWIETNEJ" strony nie robiles. jezeli po kliknieciu w przycisk (we flashu) strona ci sie nie otwiera w ramce to rozwiazanie jest banalnie proste. oto kod

Kod:

on (press) {
    getURL("ksiega_gosci.php","nazwa_ramki");
}

co do ladowania po kliknieciu "dodaj wpis" to juz zalezy jak masz napisana ta ksiege a z tego co widze to sam jej nie pisales :D wiec pewnie bedziesz mial i z tym problem :D

heniek22 
Początkujący

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 16:37   

hehe.. tak sie sklada ze to wlasnie ja zrobilem ta strone sam :P Zaczalem kombinowac i tak jakos wyszlo, a skrypt gsiegi gosci jest bardzo prosty ale masz racje, nie moj :P

No ale jak dam taki skrypt to otworzy mi sie nowe okienko, a ja chce poprostu zeby to sie otwieralo jak pozostale pliki swf w ramce na srodku. np. jak klikam na "info" to otwiera sie tresc w ramce (tresc to jest poprostu zewnetrzny plik swf) a jak zrobie tak jak Ty mowisz to otwiera sie normalne okienko bo jak laduje swf w skryptach to moge wybrac nazwe "sprite" gdzie ma sie to otworzyc, a tutaj jest tylko tak jak Ty napisalem i ze tak powiem du** zbita :(

mielu 

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 17:13   

o ile dobrze rozumnie to wywołujesz swf w swf??
jeśli tak to poczytaj forum wiele razy o tym pisaliśmy

heniek22 
Początkujący

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 19:43   

Sam nie wiem jak robie xD Wyglada to tak: Mam zrobiona strone. z lewej strony jest menu a obok na srodku ramka w sprite o nazwie srodek44. Linki z menu wywoluje poprzez komende srodek44.LoadMovie(info.swf) - nie jestem pewien czy to tak bo pisze z pamieci ale do ramki wczytuje inny plik swf :)

mielu 

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 20:03   

gdzieś się zgubiłem ramki w html czy w :swishmax i jak do tego ma sie php

Kermit 
Profesjonalista

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 20:11   

hehehe ramki w html :D (chyba)

heniek22 
Początkujący

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 20:36   

hehe... ramke inaczej nazywam sprite oo nazwie srodek.44. wszystko jest robione w swish max. i chcialbym poprostu aby plik php był zaladowany do tego sprita :) Tam nie ma nic html'a tylko sam flash (swishmax).

Dzieki ze chcecie mi pomoc :D

Kermit 
Profesjonalista

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 20:59   

boze to wez pisz tak zeby ludzie cie zrozumieli

heniek22 
Początkujący

Wysłany: Sro 12 Wrz, 2007 16:58   

No napisalem. Wiec? Doradzicie cos? :)

Odpowiedz do tematu