Strony partnerskie |
Autor |
Wiadomość |
mwsid
Początkujący

|
Wysłany: Sob 25 Sie, 2007 17:06 Strony partnerskie
|
|
|
Witam mam taki problem zrobilem sobie miejsce na stronie na buttony stron partnerskich i chcial bym by to bylo wyswietlane w sprite bym mogl je dodawac edytujac plik txt albo cos w tym stylu buttony byly by u mnie na serverku lub dodawane z linku
ps. mam jeszcze jeden problem zrobilem sobie ladowanie textu z pliku txt z mozliwoscia formatowania textu znacznikami html no i na mozilla nie zawsze mi to dziala przykladowo <b></b> nie pogrubia textu ale tez nie jest wyswietlane a na IE wszystko gra czym to jest spowodowane ?
pozdro |
|
|
|
 |
Talaj
Początkujący

|
Wysłany: Sob 25 Sie, 2007 21:22
|
|
|
odonosnie formatowania textu to podrzuc tutaj zrodlo to zobaczymy w czym tkwi problem a odnosnie ladowania butona do sprita to poprostu dajesz
nazwasprita.loadMovie("nazwa.swf"); lub jezeli buton jest zaladowany ze zmiennej to
nazwasprita.loadMovie(""+nazwazmiennej);
Pamietaj o tym aby anchor point ustawic w spricie na lewy gorny rog aby wszystko bylo na miejscu, pozdro |
|
|
|
 |
mwsid
Początkujący

|
Wysłany: Nie 26 Sie, 2007 00:36
|
|
|
z formatowaniem juz ok poprostu cos z przegladarka nie tak a jesli chodzi o te buttony to chodzilo mi o to ze mam sprita o jakims tam ksztalcie i tam miesci sie kilka buttonow z innych stron i chce zebym mogl je dodawac z linku do buttona pobranego z innej stronyt bez koniecznosci edytowania calego mojego pliku swf np zebym link dawal do pliku txt i on by wyswietlal nastepne dodane buttony jeden po drugim
pozdro |
|
|
|
 |
Talaj
Początkujący

|
Wysłany: Nie 26 Sie, 2007 17:46
|
|
|
jak możesz skopiuj kawalek tego sprita albo strony i podrzuć to coś postaram Ci sie zaradzić |
|
|
|
 |
|