interaktywna mapa i problem |
Autor |
Wiadomość |
takuna
Początkujący

|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2007 12:23 interaktywna mapa i problem
|
|
|
Czy ktos wie jak zrobic mapke na ktorej po najechaniu i kliknieciu powiekszal by sie wybrany obszar oraz aby mozna bylo wykonywac ruch na boki z przeskalowanym "powiekszonym" obrazem tz. cos takiego jak jest np: na www.zumi.pl tz jak nacisne obszar na mapie to moge go przesuwac na boki. bardzo bym był wdzieczny za jakis przyklad bo szukalem czegos od paru godzin i nie moglem nic znalesc zaznaczam ze nie hodzi mi o zadna lupe itp tylko wlasnie o taka "interektywna mape" al'a zumi z gory dzieki. |
|
|
|
 |
erbe

Pomógł: 29 razy Wiek: 46 Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 527 Skąd: Poznań / Londyn
|
Wysłany: Wto 17 Lip, 2007 12:39
|
|
|
Jak duży obszar ma być tej mapy? Jeśli ma być szczegółowa taka jak zumi to będzie sporo skryptowania. Zumi zrobione jest zdaje się na xmlach. |
_________________ erbe
http://www.d-t-h.prv.pl |
|
|
|
 |
takuna
Początkujący

|
Wysłany: Czw 19 Lip, 2007 07:30
|
|
|
obszar mapy to mala miescinka wiec nie ma tam danych tyle ile na zumi 4 drogi i pare budynkow. Chodzi mi o mozliwosc zastosowania elementow takich jak powiekszanie obrazu i zmniejszanie oraz przesuwanie mapy np. z wcisnietym klawiszem myszki
[ Dodano: Wto 07 Sie, 2007 09:36 ]
.. hymmm widze ze nikt nie jest mi w stanie pomoc wiec pomoglem sobie sam /powiedzmy/ , mam jeszcze problem z ustawieniem mapy zawsze posrodku/wycentrowac/ bo poki co przy powiekszeniu i pomniejszeniu "ucieka gdzie chce" jaki skrypt jest odpowiedzialny za wycentrowanie tego obiektu? Prosze o pilna pomoc! i z gory dziekuje
mapa |
|
|
|
 |
|