PRELOADER kolejny raz |
Autor |
Wiadomość |
czajnik
Bywalec
|
Wysłany: Nie 01 Lip, 2007 12:59 PRELOADER kolejny raz
Moje WWW: www.jcd.pl |
|
|
Witam.
Zdaje sobie sprawe ze ten temat pojawia sie juz kolejny raz ale ja mam nieco inny problem z ktorym nie moge sobie poradzic i nie znalazłem nic na forum (moze za slabo szukam).
Kod: |
onFrame (1) {load.loadfile("top.swf"); a = getPercentLoaded("top.swf");}
onFrame (2) {if (a==100) {getURL("index.php");}}
onFrame (3) {a = getPercentLoaded("top.swf"); }
onFrame (4) {if (a == 100) {getURL("index.php");} else {gotoSceneAndPlay("<current scene>",3);}}
onFrame (5) {gotoSceneAndPlay("<current scene>",3);}
|
Oto moj skrypt, chyba sciagniety z tego forum i nieco zmodyfikowany. Wiem ze jest cos nie tak z funkcja "load.loadfile("top.swf");" poprostu pewnie takiej nie ma, wiec moje pytanie:
Jak zrobić zeby preloader odliczał mi procenty do załadowania sie pliku swf?? Chodzi o to ze otwierajac strone mam plik Indeks.html ktory zawiera preloader a nastepnie preloader po załadowaniu plików ma przenieść usera do strony index.php na ktorej znajduje sie ładowany docelowy plik top.swf?? |
|
|
|
|
mielu
Pomógł: 131 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie 01 Lip, 2007 20:41
|
|
|
może peloader w javie |
|
|
|
|
Kermit
Profesjonalista
Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 15 Lip 2006 Posty: 176 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sro 11 Lip, 2007 02:20
Moje WWW: www.tsi.f6.pl |
|
|
jakie pliki chcesz ladowac? bo jezeli pliki php itd to preloader za bardzo nie zda egzaminu, pozatym po co robic 2 pliki index.html i index.php skoro mozna zrobic preloader w jednym pliku top.swf
co do funkcji loadfile to masz racje niema takiej uzyj funkcji loadMovie();
patrzac na twoj kod widze spory blad. preloader laduje plik top.swf do tego filmu w ktorym sie znajduje i przechodzac do top.swf za pomoca pliku index.php bedzie musial sie jeszcze raz zaladowac tym razem bez preloadera |
|
|
|
|
|