|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Kodowanie html w zewnętrznym txt |
Autor |
Wiadomość |
special
Bywalec
|
Wysłany: Pią 01 Cze, 2007 23:05 Kodowanie html w zewnętrznym txt
|
|
|
Witam, pobralem bardzo chyba prosty skrypt zewnetrznego txt wraz juz ze scrollem, CLICK ale mam malutki z nim problem. Otoz co mam zrobic abym w tym utworzonym pliku mogl uzywac kodowania html, zastosowania kolorowania textu (np. font colour="black"), fragmentow tekstu czy ladowanie linku (<a href=...>) takze w tym zewnetrznym pliku? Gdy zaznacze ikonke " <> " w opcjach textowych, text w polu sprite'a sie nie wyswietla.
To jest do wykonania co podaje ten przyklad:
CLICK
...ale z uwagi na to ze autor nie zamiescil przykladu i mozliwosci edycji pliku .swi nie wiem jak to zrobic w tym przypadku
licze na pomoc od jakiejs zyczliwej duszy
pozdrawiam |
_________________ Zapraszam:
www.DeineLakaien.fan.pl
www.HeliumVola.glt.pl |
|
|
|
|
mezon
Praktyk
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Mar 2007 Posty: 31 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Pią 08 Cze, 2007 17:35
|
|
|
Coś mi to wygląda na mix Swish/Flash też próbowałem kiedyś w Swishu ale tagi html były olewane, widać właściwości tego elementu we Flashu honorują tagi html, jeśli mam rację to wykorzystaj flasha do stworzenia pola tekstowego - zważywszy, że nie jest zbyt skomplikowane, tak jak jest to w przykładzie tylko określ swoje wymiary okna.
Html pobiera swf ze Swisha a ten pobiera swf z Flasha a ten z kolei txt z tagami html.. no chyba tak Swish nie pyta w czym tworzony swf tylko go pobiera a to otwiera nowe możliwości... też czasem pasowałoby mi gdyby htmla bezpośrednio pobieral... heh sugestia do kolejnej wersji..
Jest jeszcze możliwość, że wypada wcisnąć taki mały guziczek we właściwościach: <> [Render text as HTML (requires SWF5+ and external player)]
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|