Wysłany: Czw 19 Kwi, 2007 18:00 Obiekt na obiekt = akcja...
Witam Me pilne pytanie brzmi następująco-
Jak zrobić tak aby, dany obiekt złapać i przenieśc w jakieś określone miejsce [na coś/inny obiekt] I by wtedy coś się stało [przejście do następnej strony, lub kontunuacja animacji]
Niby łatwe a jakoś niemoge dojśc do tego a w mini gierce którą robie jest to niezbędne
* też kręcące mnie pytania
2. Jak zrobić swój kurosr taki wyświetlany na flashu.
3.jak załadować plik avi. [o ile wogule się da] do swish max
4. Jak zrobić zooma z tym mam krytyczny problem x_x tak by był w czasie akcji flashu.
np. leci sobie animacja flash czy co tam, i w jakimś momęcie jest przybliżenie ?
Pomógł: 28 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
Wysłany: Czw 19 Kwi, 2007 23:42
yo !
1. kompletnie nie znam się na skryptach, ale jeśli uzyjesz ruchomych okien przesuwanych kursorem i dodasz skrypt że jeśli x=33 a y=55 to wtedy zajdzie akcja.. to tak na moje oko powinno odpalić to przejście do np. następnej strony, ale
w praktyce działaj Ty
2. http://swish.wodip.opole....ighlight=kursor
3. używałeś swish video?
4. o zoomie też było-= użyj "szukaj"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 9