Vista i Swishmax |
Autor |
Wiadomość |
Vizuart
Początkujący

Wiek: 51 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 5 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: Czw 01 Mar, 2007 06:36 Vista i Swishmax
|
|
|
Witam fachowców.....
Czy ktoś uzywał Swishmax na Viście ? I na procku Duo Core ?
Zastanawia mnie czy nie będzie problemów...... bo np Corel 9 ,
czy Illustrator 9 na XP przy duo Core portafi się wywalić....
Jak ktoś juz testował to proszę o odpowiedź.... bo mam zamiar kupić
dzisiaj Viistę, a później Swisha....
Pozdro |
|
|
|
 |
stefcio
Ekspert

Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 530 Skąd: wawa
|
Wysłany: Czw 01 Mar, 2007 12:23
|
|
|
Ja odradzam viste.Jest duża i wolna.Jak dla mnie system powinien być malutki , zwinny i sprawny a nie jak Windowsy.Vista potrzebuje 15 gb na instalke--lekka przesada!
Ale jak masz super procesor i inne mega wynalazki to niema problemu.Ze swishem sciągnij najpier tutoriala i zobaczysz.
A jak juz miales to napisz do sprzedawcy. |
_________________ Stefan
Kliknij na przycisk Pomógł--jak ci pomogłem:)) |
|
|
|
 |
JuRgEn
Ekspert

Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 12 Kwi 2005 Posty: 395 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Czw 01 Mar, 2007 14:10
Moje WWW: www.wojas.org |
|
|
stefcio napisał/a: | Jest duża i wolna |
jak się ma ~256 ramu to tak jest (: ale dla mnie puki co jest głupotą instalowanie tego systemu- może pokuszę się na niego w momencie wydania service pack 2
stefcio napisał/a: | Vista potrzebuje 15 gb na instalke |
to wydaje mi się akurat najmniejszym problemem...
do samego odpalenia w wymaganiach swishmax jest napisane:
Requirements: Windows 95/98/Me/NT/2000/XP więc wydaje mi się ze może nie odpalić chociaż nigdy tam nie wiadomo (:, jeśli jesteśmy przy temacie os to na pewno bym nie wybrał żadnego z rodziny Microsoftu, na swoim komputerze mam xp- niestety oraz mandrive 2007 power pack- około 130 zł który jest bardzo przyjaznym i stabilnym systemem. |
_________________ http://66.249.93.104 |
|
|
|
 |
Seb
Ekspert

Pomógł: 28 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Czw 01 Mar, 2007 14:33
|
|
|
miałem brać vistę i.. stojąc w hurtowni wybrałem narząd wielofunkcyjny brothera 115c
małe tanie, jeszcze tańsze w tuszach, dla mnie wystarczające do domku
i jadę dalej na xp..
poki co niech zachłystują się inni tym, stworzą sterowniki ulepszą system pod inne programy, wejdę i ja.
mam procesor 64 i taką viśtę chciałem.. odradzają na całej linii
więc czekam na stwórców nienarodzonych sterowników jak na razie
w tym czasie dokupię ramu, moze zmienię kompik.. czas pokaże jak zwykle reklama dała mi bata nad sensem zakupu |
|
|
|
 |
stefcio
Ekspert

Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 530 Skąd: wawa
|
Wysłany: Czw 01 Mar, 2007 14:41
|
|
|
JuRgEn napisał/a: | jak się ma ~256 ramu | ha ha ja mam 300 iles tam ramu !!!!
Ale dla mnie vista to glupota.Ja potrzebuje fajne trampki i dresik z bazaru.Wtedy jestem szczęsliwy.A jakies wodotryski w kompie??Na co to? |
_________________ Stefan
Kliknij na przycisk Pomógł--jak ci pomogłem:)) |
|
|
|
 |
roland
Site Admin Roland Zimek

Wersja SWiSH: Max4
Pomógł: 31 razy Wiek: 58 Dołączył: 21 Sty 2005 Posty: 424 Skąd: Opole
|
Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 11:51
|
|
|
A ja se zainstalowałem już w styczniu Viste na nowym laptopie Core Duo T2050, 1GB RAM i działa całkiem całkiem. Jednak podsumowując Vista jest piękna i nic ponadto. Na komputerach stacjonarnych, mam zainstalowane XP, gdyż na nich zależy mi na szybkości i sprawności. |
|
|
|
 |
Piotrek
Doradca

Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 69 Skąd: Krakow
|
Wysłany: Wto 06 Mar, 2007 06:34
|
|
|
Vista i swishmax działają mi ot tak. Największym problemem z Vistą jest brak niektórych programów, nie wszystkie na tym wstają, szczególnie kodeki. Co do prędkości pracy to się nie zgodzę. Pracuję na XP z wyłączonymi wodotryskami i na tym samym kompie Vista chodzi znacznie szybciej. Fakt 15 GB na system to przesada, ale za to jakie możliwości rozbudowy. Jak ktoś bardzo chce to i softy z pod linucha na tym odpali. Ja z kolej Viste polecam, znalazłem zamienniki softów, które pod nią nie chodzą i jest dobrze. A jeśli chodzi o gry...... powiem na przykładzie na CS mam 20 fps na korzyść Visty . Nie jestem zwolennikiem winsoftów, wole linuchy. Ale tym razem trzeba przyznać że się postarali. Przynajmniej do czasu kiedy to więcej dziurek w tym nie znajdą |
|
|
|
 |
|