SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
przekazywanie zmiennej z php do skryptu swisha
Autor Wiadomość
czestmir
Doradca

Wysłany: Czw 04 Sty, 2007 19:06   przekazywanie zmiennej z php do skryptu swisha

mam taki problem. Zrobiłem sobi egalerię, która komuniku je sie z baza danych itd.
1. Skrypt php odczytuje baze danych i generuje odnosniki do albumów w galerii. Zwykła stona. Zwykły <a href..

2. Po kliknięciu na jeden z powyzszych odnosników a href do jednej z tabel (HTML) ma załadowac sie swf , w którym zmienna jest link do pliku textowego , w którym sa zmienne do pobrania przez swf.

GENERALIZUJĄĆ:
jak zrobic to ze gdy klikne na link typu:
prawaramka.php?p=plik_zdanymi1.txt otworzyl mi sie w prawej ramce swf, ktory pobiera do swojego skryptu rzezconą zmienną p i dalej pobiera dane z pliku ,który zostal wskazany w zmiennej p.
Dzieki.

no bo znalazłem taki patent, ale nie wiem czy bedzie działać ??
co wy na to?? do jakiego swf powinienem exportowac mojego swf-a (5,6,7,8), compressed??

W kodzie HTML podajemy listę zmiennych po nazwie pliku tak jak zaprezentowałem:
Kod:
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="760" height="100">1
<param name="movie" value="plik.swf<?php echo("?p=".$_GET['p']."&z=".$_GET['z']);?>">
<param name="quality" value="high">
<param name="menu" value="false">
<embed src="plik.swf<?php echo("?p=".$_GET['p']."&z=".$_GET['z']);?>" width="760" height="100" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" menu="false"></embed>
</object>

A w pliku .swf korzystasz z tych zmiennych bez większego problemu:
Kod:

instance_name_1.text_field_name_1.text = p;
instance_name_1.text_field_name_2.text = z;

maru 
Przyjaciel

Wysłany: Pią 05 Sty, 2007 21:33   

ale stary se wykołbinowałeś... ;)

ah kiedy ja bede mial problemy na takim poziomie;) ?

jak skonczysz to udostepnij calosc na forum jesli mozesz, mysle ze to ciekawy pomysl i nie tylko mi sie podoba:)

Odpowiedz do tematu