SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zapis gif. oraz przesyłanie na daną stronę
Autor Wiadomość
buli
Początkujący

Wysłany: Czw 21 Gru, 2006 14:16   Zapis gif. oraz przesyłanie na daną stronę

Witam!!Mam nadzieje, że ten temat jeszcze nie był poruszany i nie zostanie usunięty, jeśli był to prosze o linka.
Pierwszym problemem jest zapis w formacie gif. za nic nie moge znaleźć tej opcji jedynie moge eksportowac do html albo swf. Zastanawiam sie czy mozna w ogóle zapisac w gif'ie.
Drugim problemem myślę, że po części związanym z pierwszym. Zrobiłem baner w swishu i chciałbym aby on funkcjonował na stronie, wyeksportowałem do html na serwer załadowałem html oraz swf, podaje kod aby koles mi baner wystawił na stronke i okazuje sie że nie działa tzn. jak bezpośrednio w przeglądarce podam adres np. abc.pl/baner.html to mi sie pokazuje. Aha i jeszcze jedno, wiem, że w html'u aby zrobić żeby klikając w cos (w tym przypadku baner) korzystamy z <a href=""> aby przekierowywało na moją stronke....wklejam ten kod gdzie tylko sie da....ale jak narazie nie otrzymałem efektu.
Bardzo prosze o pomoc ..bo jak narazie moja forma reklamy jest narazie w postaci linku, i jak najprędzej chciałbym to skorygować.

^romekrtk 

Wysłany: Czw 21 Gru, 2006 21:18   

ad.1 zapisac w swf uzyc programu i cacy:D http://www.google.pl/sear...aj+w+Google&lr=
ad.2
Kod:
<a href="">
w animacji tego nie wklejaj jesli masz baner swf to w animacje wklej
Kod:
on (press) {
    getURL("adres strony");
}
najlepiej w tlo oczywiscie w zakladce script. ale po exporcie swf w gif nie bedzie to oczywiscie dzialac:D

Odpowiedz do tematu