edytowanie .txt i zapisywanie go spowrotem |
Autor |
Wiadomość |
maru
Przyjaciel

|
Wysłany: Sro 13 Gru, 2006 10:19 edytowanie .txt i zapisywanie go spowrotem
|
|
|
dziwne ze jeszcze tematu nie bylo ↔ albo marnie szukam.
jestem pewien ze da sie otworzyc txt, zmienic text i zapisac go spowrotem do okreslonego pliku.
•pytanie brzmi czy ktos juz napisal taki maly edytorek albo czy mogl by dac mi na tyle obszerne wskazowki zebym mogl to zrobic.
chodzi o pole textowe ktore wczyta plik .txt i bedzie mozna w nim pisac i bedzie jakis guzior ktory zapisze to co napisalismy spowrotem do tego samego pliku.
wiekie dzieki za help:) |
|
|
|
 |
^romekrtk

Pomógł: 28 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Lut 2005 Posty: 338 Skąd: Gryfice
|
Wysłany: Sro 13 Gru, 2006 13:50
|
|
|
ja uzylem to czegos takiego przerobionej ksiegi gosci.. tylko ja uzywalem do newsów. |
|
 |
maru
Przyjaciel

|
Wysłany: Sro 13 Gru, 2006 13:58
|
|
|
pomysl dobry, tez przyszedl mi do glowy ale niestety do takiego stopnia nie orientuje sie w kodzie ze nic z tego... |
|
|
|
 |
^romekrtk

Pomógł: 28 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Lut 2005 Posty: 338 Skąd: Gryfice
|
Wysłany: Czw 14 Gru, 2006 07:27
|
|
|
ale ty chcesz miec możliwość edytowania jednego tekstu a nie dodawanie nowego tak? i rozumiem ze wyswietlanie musi byc pod swishem a czy edytowanie musi byc pod nim> |
|
 |
maru
Przyjaciel

|
Wysłany: Czw 14 Gru, 2006 09:24
|
|
|
wyswietlac musi sie na stronie ktora zrbiona jest w swishu a edytowac chcialbym z innego miejsca niekoniecznie w swishu. oprostu zeby byla na stronie internetowej pod jakims linkiem (czy adresem www.xxxxx.com/admin) a nie trzeba by wchodzic na ftp zeby ten text zmieniac.
[ Dodano: Pią 15 Gru, 2006 14:00 ]
moze spytam inaczej:
czy w ogole mozna zmusic animacje napisana w swishmaxie do zapisania pliku .txt?
czy to juz tylko php... kto zna sie na php? |
|
|
|
 |
|