efekt pisania |
Autor |
Wiadomość |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 15:52 efekt pisania
|
|
|
witam,
szukalem i znalazlem na forum efekt pisania piorem ale efekty przykladowe byly nieprecyzyjne i szczerze mowiac kiepskie.. czy macie jakis przyklad ladnie sie piszacego efektu? tzn ja mam przygotowane litery w grafice i chcialbym je pokazac jakby sie pisaly bez zbednego piora czy dlugopisu, po prostu ma sie pojawiac "pisac". lub moze ma ktosw tutoriala do tego?
pozdor |
|
|
|
 |
mielu

Pomógł: 131 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 17:17
|
|
|
mobby napisał/a: | efekt pisania piorem ale efekty przykladowe byly nieprecyzyjne i szczerze mowiac kiepskie |
może to były tylko metody a nie efekty końcowe
mobby napisał/a: | tzn ja mam przygotowane litery w grafice i chcialbym je pokazac jakby sie pisaly bez zbednego piora czy dlugopisu, po prostu ma sie pojawiac "pisac". |
jeśli litery są grafiką to tylko maska i w tych przykładach jest to pokazane jak to zrobić trzeba tylko trochę posiedzieć |
|
|
|
 |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 17:25
|
|
|
Mielu no wlasnie nie bo w tych przykladach jest przesuniecie maski wzgledem piora/dlugopisu a mi chodzi o to aby sie rysowalo dokladnie a nie tylko przesuwala sie sama maska ktora odktywa z lewa na prawa strone.. chodzi mi o dokladne rysowanie tak jak wyglada litera tak jakbys ja pisal i o takie odkrywanie mi chodzi.. czyli rysowanie widoku po jakim ma leciec maska.. ufff chyba teraz dobrze to opisalem? |
|
|
|
 |
mielu

Pomógł: 131 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 19:17
|
|
|
mobby napisał/a: | ufff chyba teraz dobrze to opisalem? |
tak.
to nie widziałem takiego tutka anie przykładu |
|
|
|
 |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 20:35
|
|
|
a ktos wie jak to zrobic albo zna takiego tutoriala? |
|
|
|
 |
Seb
Ekspert

Pomógł: 28 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Pon 05 Lis, 2007 00:17
|
|
|
ktoś kiedyś zrobił taki swi, zasada różniła się tym, że maska składała się z kilkadziesiąt/set małych shape i odsłaniała przez to bardziej precyzyjnie przez place/ remove
innego nie znam jeśli chodzi o dokładność
edit: poprawki literówek |
Ostatnio zmieniony przez Seb Pon 05 Lis, 2007 15:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Pon 05 Lis, 2007 08:15
|
|
|
Seb a mozesz dac namiar na takowego .swi? bylbym bardzo wdzieczny. |
|
|
|
 |
Seb
Ekspert

Pomógł: 28 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Pon 05 Lis, 2007 15:42
|
|
|
mobby napisał/a: | Seb a mozesz dac namiar na takowego .swi? bylbym bardzo wdzieczny. |
im dokładniej i szczegółowiej obrysujesz kontur liter tym fajniej efekt wyjdzie, zabawy może być sporo przy dłuższym texcie,
tamtego nie odszukam, zrobiłem cos na szybko w podobnym układzie
pzdr |
|
|
|
 |
|