|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Dlaczego nie dziala w operze i w mosilli :(
Kamilian - Pon 03 Lip, 2006 16:24 Temat postu: Dlaczego nie dziala w operze i w mosilli :( ostatnio zainstalowalem opere i stronki ktore maja flasha w htmlu nie chca mi sie w nich otwierac. Ale.... nie wszystkie tylko te do ktorych robilem preloadera np. www.zespolmodem.pl www.galeriacyfrowa.waw.pl/1 http://tcs.mystat.net/kamilian/Mario po najechaniu myszka pojawia sei monit "kliknij aby aktywowac i uzywac tej kontrolki" co jest w opera 8 wszystko bylo zajebiscie a tutaj nie dziala. W IE nie mam z tym problemow. Czy ktos mi pomoze?
ohmin - Wto 04 Lip, 2006 06:43 Temat postu: Wszystkie sie otwieraja bez zarzutów u mnie działaja te stronki i w Mozolli firefox jak i w operze. Wiec może brakuje u ciebie zainstalowanych pluginów, nie wiem. u mne działaja
nugatt - Wto 04 Lip, 2006 07:15
może zainstalowałeś flashplayera 9.
ja tak zrobiłem i i zainstalował się tylko z operą i niedziałały mi na niej moje strony.
zobacz też tu http://swish.wodip.opole....opic.php?t=1537
pomogło przeinstalowanie opery
Kamilian - Pią 07 Lip, 2006 16:32
no ok zainstalowalem flas9 ale inne stronki dzialaja i niektore flashe sie laduja czy problem lezy po stronie skryptu ladowania bo niektore strony mimo ze maja preloader laduja sie bez problemu?
[ Dodano: Pią 07 Lip, 2006 19:13 ]
dodatkowo strona www.czujny.prv.pl laduje mi sie bez problemu w operze a moje strony ni cholery. Domniemiewam ze preloader cos komplikuje. Nugatt mozesz mi podeslac swoj skrypt preloadera
slash83 - Sob 08 Lip, 2006 07:14
Witaj ! Ja mam ten sam problem. Do wczoraj rana wszystko jakoś działało - wczoraj wieczorem dzwoni mój szefo, że pod Firefoxem nie ma kompletnie nic, a IE burzy się o jakąś kontrolkę ActiveX. Sam sprawdzilem pod Operą - pusto, w IE zainstalowalem tą kontrolkę po czym zamiast mojej prezentacji flash pojawił się czarny prostokąt i tyle. Dodam, że też wszędzie mam preloadery. Strona o ktorej mówię to www.aak.com.pl - na samym początku powinien się pojawić obraz Caravaggio.
Czym to zostało spowodowane ? Nową wersją flashplayera
buber - Sob 08 Lip, 2006 10:23
jezeli problemy wynikaja na stronach robionych w swishu odpalanych w FP9 to polecam zajrzec tutaj
http://www.swishzone.com/...t&tab=downloads
i uaktualnic swf'a.
Kamilian - Sob 08 Lip, 2006 17:51
no i wyjasnione dzieki
semir444 - Wto 11 Lip, 2006 00:29
coś to dziwnie działa bo jeden plik mi przerobiło i działa ale jak daje kolejne to pisze ze pathed file is in ....(i tu lokalizacja) ale jak wchodze w wskazaną lokalizacje to tam ŻADNEGO PLIKU NIE MA ! nie wiem co jest grane !
songokuu - Wto 11 Lip, 2006 20:33
semir444 napisał/a: | coś to dziwnie działa bo jeden plik mi przerobiło i działa ale jak daje kolejne to pisze ze pathed file is in ....(i tu lokalizacja) ale jak wchodze w wskazaną lokalizacje to tam ŻADNEGO PLIKU NIE MA ! nie wiem co jest grane ! |
Może masz zaznaczone "Test mode" ?
semir444 - Wto 11 Lip, 2006 23:21
no tak racja (gafa ze mnie) ale dlatego że nie wiedziałem zbytnio o jakie test mode chodzi ale ok juz kapuje dzięki
|
|