programowanie przycisków |
Autor |
Wiadomość |
SzeFo
Początkujący

|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2006 12:14 programowanie przycisków
|
|
|
Witam Serdecznie wszystkich uzytkowników forum!!
Mam następujący problem, mianowicie chce tak zaprogramować przycisk aby po kazdym kliknieciu przechodzil do wskazanej klatki, np klikam raz przechodzi do klatki 12 i tam wgrywane jest zdjęcie 01 kikam drugi raz przechodzi do klatki 24 i tam wgrywane jest zdjęcie 02 itd itd niewiem jak skrypt napisac:( jestem niestety laikiem w kwestii programowania, tworze galerie narazie radzilem se tak ze do kazdego zdjecia musialem robic dwa nowe przyciski (w prawo i w lewo) i to jest męczące jak w animacji jest 20 przycisków ,
drugi problem: czy mozna tak zrobic żeby zdjęcia byly wgrywane do animacji z pliku
np tworze strone i jest katalog galeria i zdjęcia sa wgrywane z tego folderu ulatwilo by to bardzo aktualizację strony.
dziekuje za wszystkie rady z góry . szukalem na forum i nie moglem znależć takiego problemu więc zdecydowalem się zalożyć ten temat jesli juz podobne pytanie bylo to przepraszam |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
SzeFo
Początkujący

|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2006 21:45
|
|
|
dzieki wielkie ale wystapily dwa nastepne problemy teraz co mam zrobic zeby wgrany obrazek pojawil sie tam gdzie chce czyli w okreslonych wspołrzędnych
no druga sprawa a jak zrobic zeby teraz do tylu po nacisnieciu przycisku skakało o np -2 klatki (chodzi o to ze mam dwa przyciski jeden w w prawo drugi w lewo czyli poprzednie i nastepne zdjecie i nastepne dzialaja tak jak poradziles ale jak zrobic zeby teraz naciskajac ten drugi przycisk "poprzednie" ladowalo sie znowu poprzednie zdjecie itd |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sro 11 Sty, 2006 10:15
|
|
|
1. ładuj do sprite'a (np. 'space' w załączniku)
2. zamiast '12' daj '-2'
3. proszę o zmianę designe'u jak ktoś chce użyć tego gdzieś (link do mnie można zostawić )
4. działanie można zobaczyć >>>TU<<< (tylko tymczasowo, ale zdjęcia ładne ) |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
|