Ładowanie scen |
Autor |
Wiadomość |
Olix
Początkujący

|
Wysłany: Czw 29 Gru, 2005 18:55 Ładowanie scen
|
|
|
Witam i na wstępie życzę hucznego sylwka
Ostatnio trochę zabawiłem we flashu i nasunął mi się pewien problem - mianowicie wrzucam na stronkę playera w swf (2 scenowy, 1 to preloader, 2 to player) i chciałbym dodać trzecią scenę (na początku), która miałaby link do następnej strony. Czyli użytkownik sam decydowałby, czy chce uruchomić flasha, czy nie. Pytanie jest takie: czy po umieszczeniu takiego flasha i odpaleniu witryny z nim przeglądarka pobiera na raz wszystkie sceny, czy tylko pierwszą? Jeżeli wszystkie to jak zrobić, aby wczytywało tylko pierwszą i po naciśnięciu na linku wczytywało następną i ostatnią? Thx za fatygę |
_________________ Pozdrawiam, Olix. |
|
|
|
 |
Mackas
Specjalista

Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 06 Gru 2005 Posty: 133 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw 29 Gru, 2005 19:46
Moje WWW: http://www.mackas.com |
|
|
Tak wczytują się wszystkie seny, jeżeli chcesz żeby animacja zatrzymała się na pierwszej scenie to w timeline postaw stop, a jak chcesz przejść do następnej to w linku wstaw
on (press) {
nextSceneAndPlay();
} |
|
|
|
 |
Olix
Początkujący

|
Wysłany: Pią 30 Gru, 2005 09:53
|
|
|
ale czy jak zastosuję taki skrypt to przeglądarka pobierze tylko pierwszą scenę? Czy wszystkie na raz? |
_________________ Pozdrawiam, Olix. |
|
|
|
 |
Mackas
Specjalista

Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 06 Gru 2005 Posty: 133 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pią 30 Gru, 2005 16:49
Moje WWW: http://www.mackas.com |
|
|
Przeglądarka pobiera cały plik swf, więc wczytywane są wszystkie sceny które znajdują sie w pliku. |
|
|
|
 |
^romekrtk

Pomógł: 28 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Lut 2005 Posty: 338 Skąd: Gryfice
|
Wysłany: Nie 01 Sty, 2006 15:07
|
|
|
chyba ze wstawisz to w postaci dwoch plikow swf. polegalo by to na zaladowaniu pierwsego skladającego sie z 1 sceny. i z niego zrobic uruchamianie playera czyli z drugiego pliku swf |
|
 |
|