Wysłany: Pią 23 Wrz, 2005 10:07 [SWISHstudio] Prezentacja na CD - pobieranie plików
Witam!
Jestem przed przygotowywaniem 2 mojej prezentacji za pomocą SwishMax i omawianej aplikacji. W dwuch poprzednich nie mialem na szczescie potrzeby stworzenia mechanizmu pobierania plików zawartych na plycie CD. Wiec jezeli ma ktos przykład jak zrobic np. - ktos przeglada jakis produkt na prezentacji i sa w nim jakies pliki do pobrania - np opis pdf, instrukcja pdf itd... jak zrobic mozliwosc pobrania? Wiem ale niemoge dojsc co i jak że mozna to zrobic jakimis Fcommend? Kompletnie niewiem o co chodzi. Na forach angielskojezycznych pomimo tlumaczenia nie moge tego zrozumiec. Odpada wersja w formacje html kiedy to prezentacja jest oparta na pliku swf i stronie html dlatego ze od serwis packa 2 dla systemu XP - okienka z wyskaujacym pobieraniem plikow sa blokowane. Czy ma ktos wiedze na temat tych Fcommend w Swishstudio?
Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2005 15:42
nie wiem czy to dobry dział, bardziej swishmax niż swishstudio
z tego co się kiedyś naumiałem to dzieki fscommand o nazwie "Exec" możemy uruchamiac z naszej prezentacji (*.exe) inne pliki *.exe (programy) umieszczone w folderze fscommand
jak chcemy uruchomic inne pliki, np. *.pdf to można użyć programu rungenerator
przykładowy kod pod buttonem
Kod:
on (press) {
fscommand("Exec","xp_patch_2.exe");
}
plik 'xp_patch_2.exe' znajduje sie w folderze fscommand
przykładowe rozwiązanie na www.swishmaxxx.prv.pl : plik fscommand
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.24 sekundy. Zapytań do SQL: 14