|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Przycisk PLAY - program muzyczny |
Autor |
Wiadomość |
Radmin
Praktyk
|
Wysłany: Pon 27 Lut, 2012 21:44 Przycisk PLAY - program muzyczny
|
|
|
witam, ponownie piszę na waszym forum gdyż na forach Flasha mi nie odpisują......
mam problem z przyciskiem PLAY. Zasada jest taka, po naciśnięciu przycisku PLAY startuje kreska która po najechaniu na danego sampla odtwarza konkretny dźwięk - funkcja audio.gotoAndPlay(nazwa dzwieku) - audio to nazwa movieclipa ze wszystkimi dźwiękami. Po zjechaniu z sampla audio.gotoAndStop i leci do klatki w clipie audio w ktorej jest stop przy danym dźwięku. Problem tkwi w tym ze po nacisnieciu play slychac w tle jakies dzwieki... mysle ze jest to spowodowane tymi petlami if ktore sa w przycisku play, pewnie program szuka tej wartosci ktora jest ustawiona na lewych krawedziach sampli, bo tam jest gdy wieksze lub rowne to wtedy ma odtwarzac dzwiek, gdy dam mu równe czyli (==) to wtedy tych dzwiekow dziwnych w tle nie ma ale po najechaniu kreski na sampla nie odtworzy sie dzwiek.....
rt._x=rt._x+1.5; <-- to jest skrtypt odpowiedzialny za ruch kreski
if (rt._x>=dr1._x) <--- to jest skrypt odpowiedzialny za odpalnie dzwieku z danego sampla gdy wartość x kreski czyli rt._x będzie większa lub równa wartości x na lewej krawędzi sampla to wtedy będzie odtwarzany dźwięk
{
audio.gotoAndPlay("drum1a");
}
nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem, mam nadzieję że trafi się ktoś kto będzie w stanie pomóc. Jeśli coś jest nie jasne, to proszę pisać wytłumaczę jeszcze raz lub inaczej . Załączam dwa pliki, fla i swf
http://www1.zippyshare.com/v/48266566/file.html |
|
|
|
|
espe1
Profesjonalista
Pomógł: 16 razy Dołączył: 02 Lis 2011 Posty: 175 Skąd: łódzkie
|
|
|
|
|
Radmin
Praktyk
|
Wysłany: Pon 27 Lut, 2012 22:53
|
|
|
nie rozumiem odpowiedzi.... dlaczego tragicznie? i co mi z tej audiosauny? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|