zmiana kształtu |
Autor |
Wiadomość |
Slayerek
Doradca
Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Lut 2006 Posty: 77 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Sob 19 Lis, 2011 23:11 zmiana kształtu
|
|
|
Witam, mam pytanie czy jest taka mozliwosc (pewnie tak) ze z wykoanej trnsformacji obiektu - zmiana kształtu , mogę koncowy kształt zapisac jako nowy obiekt (z wektorami takimi jakie mial na koncu transformacji)
W zalaczniku przykladowy plik jak wyglada cos po zmianie kształtu.
Chodzi oto by obiekt z kaltki 24 mona bylo skopiowac i wstawic taki np w klatce 5 - bez ruchu bez niczego chodzi tylko o sam kształt ktory uzyskał po transformacji
[ Dodano: Sob 19 Lis, 2011 23:44 ]
podaje przyklad ocb ponizej
chodzi oto by obiekt po transformacji mozna bylo wstawic odrazu a nie tak jak w zalaczniku z przechodzeniem ) |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Nie 20 Lis, 2011 07:30
|
|
|
Tak "od razu" to nie za bardzo można. Ale można zrobić - w twoim wypadku" po 2/25 sekundy. Będzie to mało widoczne. Spróbuj skrócić efekt do jednej klatki.
Jeżeli chcesz aby najpierw była animacja a potem już nie zmieniała się zawsze możesz zgrupować animację do MovieClipa a następnie, w danym momencie odnieść się do klatki, w której animacja jest już wykonana. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
Slayerek
Doradca
Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Lut 2006 Posty: 77 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Nie 20 Lis, 2011 11:50
|
|
|
ehh to nei dobrze dotego tez dolazlem myslalem ze jednak jest mozliwosc taka
[ Dodano: Wto 22 Lis, 2011 22:13 ]
a mam jeszcze pytanei czy jest mozliwosc cofniecia ?
np robimy z jakiegos kształtu przemiane na jakis inny i chcial bym ta przemiane cofnac , czy jest taka mozliwosc? |
|
|
|
|
|