|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
button jako link do tekstu w filmie |
Autor |
Wiadomość |
klint
Początkujący
|
Wysłany: Sro 03 Sie, 2011 09:41 button jako link do tekstu w filmie
|
|
|
Witam,
jaki kod zastosować żeby po najechaniu na pole obrazka, poniżej wyświetlał się tekst, a po najechaniu na kolejny obrazek - tekst znikał. W załączniku swi z juz działającymi przejsciami pomiędzy obrazkami, ale niestety tekstu nie mogę przeskoczyć.
Podsumowujac - najezdzajac kursorem na lewy obrazek pojawia sie tekst pod lewym obrazkiem; najezdzajac na prawy obrazek - tekst pod prawym obrazkiem; w czasie, kiedy kursor jest poza buttonami, teksty po spodem nie sa widoczne.
Z góry dzięki za pomoc, a Janusz już wcześniej ma u mnie zasłużone POMÓGŁ:) |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sro 03 Sie, 2011 16:24
|
|
|
tekst się pojawi jak będzie nadana mu wartość _visible = true a zniknie jak wartość _visible zamienimy na false. Nie chce mi się grzebać w tych skryptach, które podałeś, są dla mnie zbyt skomplikowane. Załączam jakiś przykład - pewnie zobaczysz jak to się robi. Ale jak dodać do elementów w twoim pliku to nie wiem.
Być może dało by się na zasadzie place i remove w odpowiedniej klatce, do której poprowadziła by akcja RollOver dodana do kształtów? Popróbuj |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.13 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|